Pohjois-Savosta Euroopan

gastronominen maakunta?

Teksti: Ilpo Lommi
Pohjois-Savo tavoittelee ainoana alueena Suomesta Euroopan gastronomisen maakunnan (European Region of Gastronomy) arvonimeä.

Pohjois-Savo tavoittelee ainoana alueena Suomesta Euroopan gastronomisen maakunnan (European Region of Gastronomy) arvonimeä. Kyseessä on Euroopan laajuinen 11 maata tai maakuntaa käsittävä verkosto, jonka toiminta-ajatuksena on kehittää jäsenalueidensa gastronomiaa eli ruoka-alan yrityksiä, kulttuuria, koulutus- ja yhdistystoimintaa sekä tapahtumia.

Verkosto myöntää gastronomisten kriteerien täyttyessä ERG-statuksen vuodeksi kerrallaan. Tänä vuonna sen ovat saaneet Latvian Riga-Gaujan sekä Tanskan Aarhusin alueet.

- Titteli on verrattavissa tunnetumpaan Euroopan Kulttuuripääkaupunki -titteliin. ERG-status tuo alueelle uusia matkailijavirtoja, tapahtumia ja liiketoimintaa, kertoo yritysasiantuntija Marjatta Räsänen ProAgria Pohjois-Savosta.

Hänen mukaansa Suomi on Pohjois-Savon myötä toinen ERG-verkostoissa vaikuttava Pohjoismaa Tanskan lisäksi.

- Haemme ERG-statusta Pohjois-Savolle vuodelle 2020. Sitä varten on tekeillä hakemuskirja, joka esittelee maakunnan ruoka- ja kulttuurialan toimintaa laajasti koulutuksesta yrittäjiin, yhdistyksiin ja tapahtumiin. Kirja valmistuu kesäkuussa 2017. Sitä koostavat päätekijöinä ProAgria Pohjois-Savon Ruokasavo -hanke, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu.

ProAgria
gastronominen
ruoka
Kulttuuri

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva