Ostoksia, kulttuuria ja tunnelmaa

TEKSTI digimag/sirpa korhonen KUVAT ARkistokuvat, kuopion kaupunki/vicente serra ja soile nevalainen
Kuopiossa riittää ostospaikkoja jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Ketju- ja erikoisliikkeiden keskittymät löytyvät keskustasta kompaktisti kävelykatujen varrelta tai aivan lähistöltä.

Kuopiossa shoppailija voi viettää rennon ostospäivän ilman pitkiä siirtymisiä. Ostospäivän aikana löytää kahviloita ja ravintoloita jokaisesta kauppakeskuksesta. Auto on helppo jättää ostosbulevardin alle parkkihalliin, kolmikerroksiaseen toriparkkiin, jonne pääsee ajamaan Puijonkadulta torin molemmin puolin. 

 

1 Parkkipaikalta suoraan ostoskadulle
Kauppakeskus Apaja sijaitsee aivan toriparkin tuntumassa, sillä ylimmältä parkkitasolta pääsee suoraan ostoskeskuksen ytimeen. Apajan palveluiden lomasta löytyy myös leikkipaikka perheen pienimmille sekä Kuopio Info.

2 Kuopion kauppahalli
Kuopion kauppahallissa pääsee aikamatkailun tunnelmaan. Vuodesta 1902 lähtien kauppahalli on tarjonnut kävijälleen erikoisliikkeiden laajan skaalan ja paikan ostostarjonta huokuu paikallista kulttuuria. Kauppahallista löytyy liha- ja kalatuotteita, käsityöliikkeitä, matkamuistoja sekä syötävää pienempään ja suurempaan nälkään. Kauppahalli on herkkusuun aarreaitta.

3 Tori ja Pikku-Pietarin torikuja
Kuopion tori sykkii elämää ja sieltä löytää myös Hanna Partasen kuuluisat lihapiirakat. Toritunnelma on ainutlaatuinen sekoitus savolaista kulttuuria ja maailman tuulia. Muutaman korttelin päässä torilta sijaitsee tunnelmallinen pikkupuotien maalaisidylli, eli Pikku-Pietarin torikuja. Torikujalta löytyy matkamuistoja, käsitöitä ja herkullisia leivonnaisia mukaan, ja ostosten lomassa voi nauttia perinteisestä kahvilatunnelmasta.

4 Keskustan kauppakorttelit
Toria rajaavien katujen molemmin puolin löytää kivijalkaliikkeitä, joiden tarjonta on päätä huimaava. Tarjolla on taidetta, muotia, käsitöitä, sisustusideoita ja ravintoloita. Mikäli mielii virvokkeita tai syömistä, voi etenkin Kauppakadulla iskeä valinnan vaikeus.

5 Shoppailun mekka Matkus
Matkus Shopping Center sijaitsee noin 10 kilometriä etelään Kuopion keskustasta. Kauppakeskus houkuttelee erityisesti vaatekaappiaan uudistavaa shoppailijaa. Keskustasta Matkukseen pääsee busseilla numero 31 ja 35. 

kuopio
ostospaikat
Kauppahalli
torikuja
kauppakortteli
Matkus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva