Mutkatonta

häämuotia

Teksti: NMT MEDIA Kuva: PIxabay.com
Häämuoti on tänä vuonna konstailematonta, jossa käyttömukavuus nousee avainasemaan. Morsiuspuvuista löytyy niin kevyttä keijukaismaisuutta kuin kimaltavaa glamouriakin.

Hääpukumuodissa mennään yhtä aikaa näyttävämpään ja yksinkertaisempaan suuntaan. Runsaiden morsiuspukujen hinnat kohoavat, joten monet morsiamet hakevat simppelimpää asua ilman turhia kuorrutuksia. Morsiuspukuja löytyy onneksi iltapukumallistoistakin.

Erityisesti nuoret morsiamet ja vanhemmalla iällä uudelleen avioituvat haluavat monesti irrottautua tylleistä, röyhelöistä ja rimpsuista. Silloin etsitään yksinkertaisempaa pukua. Iltapukumaiset morsiuspuvut täyttävät monen morsiamen kaikki vaatimukset: ne ovat mukavia päällä, monikäyttöisiä ja varsinaista morsiuspukua edullisempia. 

MORSIUSPUKUJEN KANKAAT ovat nyt keveitä, ohuita ja ilmavia. Helpot leikkaukset, pehmeät materiaalit sekä käyttömukavuus ovat tänä vuonna vastaus monen morsion toiveeseen. Vaaleiden sävyjen tehosteina käytetään pitsiä, kimaltavia paljetteja ja läpinäkyviä harsokankaita. Suomalaisissa häissä luonnollisuus on jatkuvasti kasvava trendi, joka näkyy myös hääpuvuissa ja -meikeissä.

KIRKKOHÄISSÄ MORSIAMEN asu on lähes poikkeuksetta pitkä ja valkoinen tai vaaleansävyinen. Pienempiin hääjuhliin ja maistraattivihkimisiin valitaan rohkeammin lyhyttä mekkoa ja värejä. 

Morsian on hääjuhlan etuoikeutettu tähti, joten hänen asu- ja värimieltymyksensä ohjaavat usein myös kaasojen, äitien ja anoppien pukeutumista. Valkoinen väri on morsiamen yksinoikeus, joten kaaso ei siihen edelleenkään saa pukeutua. Äidillä, anopilla ja aivan pienillä lapsilla vaaleammat sävyt ovat hyväksyttävämpiä. 

Amerikan mallin mukaisesti joillakin morsiamilla voi olla useita kaasoja, jotka pukeutuvat samaan tyyliin. Kaasojen asuja yhdistää tietty väri tai sama malli eri sävyissä. Hääjuhlien trendinä on edelleenkin tiettyyn väriin perustuva teema, jossa tänä vuonna suositaan voimakkaita sävyjä: raikas sitruunankeltainen, violetti, vihreä ja sininen ovat nyt in.

Sovitushetkellä kannattaa mukaan ottaa luotettava makutuomari ja sekä hyödyntää liikkeen asiantuntijuutta. Kiireetön hetki on olennainen asia asukokonaisuutta pohdittaessa. Puvun sovittaminen tuo esiin monia kysymyksiä, millainen kampaus, kengät tai esimerkiksi korut asun kanssa sopivat.

PARAS NEUVO juhla-asun löytymiselle on ajoissa oleminen. Silloin on enemmän valinnanvaraa sekä miettimisaikaa. Myös sopivia kokoja ja sävyjä ennättää vielä tilata, jos juuri oikeaa ei löydy heti.

juhlamuoti
juhlat
häät
muoti
naisten muoti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva