Luistellen

matkaan

Teksti: Sirpa Korhonen Kuvat: Risto Antikainen
Finland Ice Marathon -tapahtuman kautta Kuopio tunnetaan luistelupiireissä ympäri maailman. Tapahtuma on muuttanut muotoaan monta kertaa historiansa aikana, mutta loskasta tai pakkasesta huolimatta jäämaraton oheistapahtumineen liikuttaa edelleen tuhansia luistelijoita ja katsojia.

Finland Ice Marathon on suosittu kansainvälisestikin. Se on jo yli 30 vuoden ajan vetänyt osallistujia useista maista, erityisesti Hollannista, jossa luistelu on uskomattoman suosittu laji. Tapahtuma liikuttaa kilpaurheilijoita, ulkoilijoita ja koululaisiakin.

KOULULSIDLUISTELU ON tärkeä osa tapahtumaa, mikä jää monen pienen ulkoilijan mieleen pitkäksi aikaa. Koululaisluistelut tuovat Matkustajasatamaan tuhansia lapsia, ja se on alueen suurin koululaisliikuntatapahtuma. 

Finland Ice Marathonin koululais-, kuutamo-, ja kilpaluistelut luistellaan aikavälillä 22.-25.2.2017. 

SUOSITUIN MATKA on 50 kilometriä, jonka pystyy vetämään läpi hokkareillakin tai sauvojen kanssa. 200 kilometrin kuninkuusmatka on pitkä ja rankka suoritus, jonka osallistujat ovat urheilijoita Suomesta ja ulkomailta. Tapahtumaa halutaan entisestään monipuolistaa, ja mukaan lisää kansainvälisiä osallistujia. Vuonna 2015 hollantilaisryhmä ajoi kuninkuusmatkan polkupyörillä. Niinpä tänä vuonna jo toista kertaa on mahdollista osallistua luistelun lisäksi viralliseen pyöräilykilpaan.  Nastapyöräilyn vuoro on perjantaina 24.2.

LUISTELURADAN KÄYTTÖ ei rajoitu vain tapahtuman ajalle, vaan on kaikkien käytössä myös tapahtuman jälkeen, aina jäätilanteen niin salliessa, eli tyypillisesti maaliskuun ajan. Pituutta rantaviivaa myöten kiemurtelevilla radoilla on muutamasta kilometristä yli kymmeneen kilometriin.

www.finlandicemarathon.com

Finland Ice Marathon
FIM
luistelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva