Kuopion supersyysloma

Teksti: Tarja Anunti Kuva: NMT Arkisto
Koulujen syyslomat alkavat perjantaina ja myös moni aikuinen viettää ensi viikolla lomaa. Kuopiossa on paljon vaihtoehtoja mukavaan ja maksuttomaan lomapäivänviettoon yhdessä lasten kanssa.

Supersyysloma viikolla 42 tarjoaa jälleen maksutonta toimintaa lapsille ja nuorille ympäri kaupunkia. Kuopion museoihin pääsevät aina alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsy on vapaa myös syyslomalla, Kuopion museossa on tiistaista alkaen mahdollisuus tutustua suomalaista maaseutua käsittelevään Sata vuotta – sata kuvaa valokuvanäyttelyyn ja Veden viljaa, Kallaveden kalat -näyttelyyn.

Nuorisotaloilla on syyslomalla paljon erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Myös Kuopion korttelimuseolla on opastuksien lisäksi mahdollisuus osallistua työpajaan, jossa tehdään koristeita puutarhaan. Taidemuseon taidevartti perehdyttää katutaiteeseen ja näyttelyssä on mahdollisuus kuunnella satuja. Suomen ortodoksisessa kirkkomuseo RIISAssa tuunataan muun muassa Pokémon-rintanappeja.

KUOPION KAUPUNGINKIRJASTON satuhuoneessa voi osallistua Lukutoukan lorukimaraan. Kaupunginkirjastossa ja Pyörön kirjastossa voi myös tutustua kitaransoittoharrastukseen.

Supersyyslomaan kuuluu tietenkin myös liikkumisen iloa. Niiralan uimahalliin pääsevät alle 18-vuotiaat uimaan ja kuntosalille maksutta lomaviikon arkipäicibä maanantaista perjantaihin (17.-21.10. klo 8.00-16.00 välisenä aikana). Lippumäen uima- ja jäähallilla pääsevät alle 18-vuotiaat myös ilmaiseksi luistelemaan. Kuopio-hallille pääsee samana ajankohtana ilmaiseksi juoksemaan tai kuntosalille.

AKTIVITEETEISSA JA TAPAHTUMISSA on tarjouksia lapsille ja nuorille viikon aikana. Muun muassa Kuopion keilahalli ja Rauhalahti Bowling tarjoavat keilailua edullisempaan hintaan nuorisolle. Voema-kiipeilykeskuksessa voi kokeilla kiipeilyä 5 eurolla. Niin Puijon jousi ry kuin Kuopion Reippaan Voimistelijatkin järjestävät syyslomalla leiritoimintaa. Käsitöitä pääsee harrastamaan Kuopion käsityöyhdistyksen Käsillä ry:n ohjaamana ja Kulttuurikeskus Vuorilinnassa.

JÄÄKIEKOSTA KIINNOSTUNEET alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi tiistaina 18.10. klo 18.30 KalPan peliin Data Group Areenalle. Gyostage IIII –pelitapahtumaa vietetään Savonia AMK:n tiloissa viikonloppuna 14.-16.10. Matkus Shopping Centerissä on maanantaista alkaen Pop up –tapahtumia nuorille ja aikuisille teemana pelaaminen ja digitaalisuus.

Katso koko supersyysloman ohjelma tästä

 

Supersyysloma
loma
Puuhaa lapsille

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva