Kuopion

juhannus

Teksti Digimag/Jaakko Pakarinen Kuvat Pixabay
Tarjolla on perinteikästä ja rentoa menoa kaupunkijuhannuksen muodossa. Kaupungissa keskikesän juhlijoille on luvassa niin esiintyjiä kuin juhannuskokkojakin. Teimme poimintoja Kuopion alueen tarjonnasta.

Kuopion suurimmat juhannusjuhlat ovat matkustajasatamassa, jossa esiintyy tanssiorkesteri Rakkauden Ammattilaiset, sekä sytytetään juhannuskokko. Tapahtuma on mukana Hulahula Suomi -kampanjassa. Yle lähettää Juhannuksena viisi tuntia suoraa tv lähetystä Hulahula Suomi -kampanjassa mukana olevista juhannustapahtumista ympäri Suomen.

Rauhalahdessa juhannuksen vieton voi aloittaa perinteisellä koko perheen juhannusjuhlalla, joka järjestetään Jätkänkämpällä kello 18 alkaen. Varaslähdön juhlaan voi ottaa savusaunomisella Jätkänkämpällä kello 14-18. Juhannusillan ohjelmassa on muun muassa erilaisia kisailuja, juhannustaikoja, kämppäkaraoke ja tukkilaisnäytös. Luonnollisesti juhannuskokko sytytetään kello 21.30. Aaton tähdittävät Marita Taavitsainen ja Mikael Konttinen, jotka esiintyvät sekä Jätkänkämpällä että juhannusaaton tansseissa ravintolassa. Tapahtuma on mukana Hulahula Suomi -kampanjassa.

Kunnonpaikassa on ohjelmaa ja tunnelmaa kello 19-21. Juhlimisen voi myös aloittaa jo aiemmin käymällä savusaunassa tai rantasaunalla. Kello 19-20 järjestetään juhannuskisailut lapsille ja lapsenmielisille rannalla. Kisailujen jälkeen suunnataan sytyttämään juhannuskokkoa kello 20. Tämän jälkeen on vapaa pääsy ravintolan tansseihin, jotka on kello 21 alkaen.

Kolmatta kertaa järjestettävillä Tahkon juhannusfestivaaleilla nähdään kotimaisen musiikin tähtiä Antti Tuiskusta Dingoon. Tapahtuma on kahden päivän kestoinen ja tapahtuma on tarkoitettu täysi-ikäisille.

Juhannuksen juhlimiseen voi liittyä myös esimerkiksi Varkauden Puurtilan leirikeskuksessa ja Siilinjärvellä Ruokoniemen leirikeskuksessa. Kello 19 alkaen Syväniemellä vietetään koko perheen juhannusta Hermannitalon rannassa, jossa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Kokko sytytetään kello 20.

Muita juhannuskokkoja voi käydä ihastelemassa muun muassa Puijolla Konttilan tilalla kello 17 alkaen, Kuopion sataman juhannuksessa sekä Tuusniemen Kojanlahden satamassa ja Tuusniemen Kaidankoskella kello 19.

Juhannuksen viettäjän kannattaa huomioida, että juhla vaikuttaa eri palveluiden aukioloaikoihin.

Kuopion Prisma on avoinna juhannuksena vuorokauden ympäri. K-ryhmän kaupat ovat auki koko juhannuksen poikkeusaukioloajoin. Lidlit ovat auki juhannuspäivänä kello 11-16. Postit pysyvät suljettuina. Alkot ovat avoinna juhannusaattona 9-13, mutta juhannuspäivänä ne ovat suljettuina. Itä-Suomen yliopiston päivystävä apteekki on auki kello 7-22. Pankit palvelevat juhannusaattona kello 13 asti. Nähtävyyksistä esimerkiksi Puijon Torni on auki. Tarkista oman alueesi kauppojen aukioloajat niiden omilta nettisivuilta.

Juhannuksena paikallisbussit liikennöivät poikkeuksellisilla aikatauluilla. Perjantaina liikennöidään lauantain aikatauluilla kello 13 asti.  Lauantaina linja-autot eivät kulje, ja sunnuntaina bussit liikennöivät normaalisti.

 

Hyvää juhannusta kaikille!

juhannus
juhannustapahtumat
juhannusjuhlat
juhannuspäivä
vinkkejä
juhannuskokko
menot

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva