Kuopiolaisen designin lähteillä

TEKSTI digimag KUVA saurum oy
Kuopio on vahva taiteen, designin ja kulttuurin kaupunki, joka on monien vaikuttavien suomalaisten suunnittelijoiden ja tuotemerkkien koti. Esittelemme seuraavassa muutaman poiminnan.

1. Minna Suuronen Design 
Kuopion Kauppahallissa sijaitseva suunnittelija Minna Suurosen putiikki (Kauppakatu 45) on täynnä uniikkeja vaatteita ja asusteita. Pellavasta, villasta ja puuvillasta valmistetut tuotteet henkivät metsän mystistä tunnelmaa. 

2. Kauppahallin Käsityö
Tämän putiikin (Kauppakatu 45) omistaja Seija Niemelän kutomat mansikka-, mustikka- ja Suomi-pipot ovat käsite. Käsintehdyt lasityöt, keramiikkatuotteet, tuohityöt ja 
korut ovat myös hienoja matkamuistoja.  

3. Jenni Rutonen Design (JRD)
Muotoilija-koruseppä Jenni Rutosella on missio: ”Sinä olet koru”. Sen mukaan hyvä koru on osa ihmisen tarinaa. Palkitun nuoren korusuunnittelijan koruja voi Kuopiossa ostaa muun muassa Sinisestä Sillasta (Minna Canthin katu 27) ja yrityksen omasta nettiputiikista 
(shop.jennirutonen.com). 

4. Studio Halonen 
Kauneus ja käytettävyys ovat Studio Halosen (Kuivinniementie 25) peruspilarit. Tuotevalikoiman rungon muodostavat eri kuvioaihein maalatut puukulhot ja monet muut sisustuksen ja kattauksen pientuotteet. Studio avoinna sopimuksen mukaan. 

5. Petrifun
Kuopiosta lähtöisin oleva kansallisesti ja kansainvälisestikin toimiva vaatevalmistaja on erikoistunut miesten paitoihin, joita myydään sekä omissa liikkeissä että jälleenmyyjillä. Kuopiossa mallistoa myy yrityksen oma Petrifun Store kauppakeskus Matkuksessa (Matkuksentie 60) sekä Sokos (Haapaniemenkatu 24–26) ja Moda (Haapaniemenkatu 15). 

6. Hanna Korvela
Hanna Korvela on yksi Suomen suurimmista ja arvostetuimmista mattojen suunnittelijoista. Tuotteita myydään yli 15 maassa ympäri maailman. Korvelan tunnetuin tuote, Duetto-matto, on voittanut lukemattomia kansainvälisiä palkintoja. Kuopiossa mattoja löytyy Sisustus Picasosta (Puijonkatu 24) ja Vepsäläiseltä (Kartanonkatu 4). 

7. Lumoava
Lumoava tuo yhteen suomalaisen muotoilun ja koruvalmistuksen. Korut valmistaa kuopiolainen Saurum, jonka tuotteita on myynnissä esimerkiksi Timanttisten liikkeissä Kauppakeskus Minnassa (Haapaniemenkatu 18) ja Matkuksessa (Matkuksentie 60).

Kuopiolainen
design
taide
suunnittelija

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva