Kultuuri on

lahja

Teksti: NMT/Tarja Anunti Kuvat: Sami Tirkkonen
Aineeton lahja on parhaimmillaan elämys, joka säilötään rakkaimpiin muistoihin moniksi vuosiksi. Se voi olla yhteistä aikaa tärkeiden ihmisten kanssa tai aivan oma hetki irti arjesta. Lippu kulttuurielämyksiin on toivottu ja tykätty lahja, joka sopii monelle.
Teatterilahjakortti

KUOPION KAUPUNGINTEATTERI

  • Lahjakortin voi ostaa haluamalleen summalle.
  • Lahjansaaja voi valita mieleisensä esityksen teatterin omista esityksistä.
  • Lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä. 
  • Lahjakortteja voi ostaa Kuopion kaupunginteatterin lippukassalta, Kuopion Musiikkikeskuksesta ja Kuopio Infosta.

Osoite
Niiralankatu 2, 70600 Kuopio 
Teatterin lippukassa on avoinna ti-pe klo 14-19 ja la klo 12-18 sekä tuntia ennen aamupäiväesityksiä.
kuopionkaupunginteatteri.fi/teatteri/lahjakortti

Yhä useampi lahjanantaja etsii arjen kiireen ja tavaranpaljouden keskeltä jotain, mitä ei voi pistää laatikkoon ja kääriä paperiin. Unohtumaton lahja koetaan hetkessä ja muistetaan vielä pitkään sen jälkeen. 

- Lahjakorttien suosio kasvaa koko ajan, onhan se ekologinen vaihtoehto, josta riittää iloa pitkäksi aikaa. Teatterielämys on aina arvoaan suurempi lahja ja hyvä lahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea, sanoo myynnistä ja markkinoinnista vastaava Satu Laitinen Kuopion kaupunginteatterista. 

Kuopion kaupunginteatterin lahjakortin voi ostaa haluamalleen summalle. Lahjakortti on käytettävissä mihin vain kaupunginteatterin omaan esitykseen vuoden ajan ostopäivästä lukien. Se antaa lahjansaajalle vapauden valita itseään kiinnostavan esityksen ja sopivan näytöspäivän. Jos tietää etukäteen näytöksen ja esityspäivän, johon lahjansaaja haluaa mennä, voi lahjalipun ostaa myös suoraan näytökseen. 

- Kannattaa ostaa lahjakortti sellaiselle summalle, että se riittää kahden henkilön lippuihin, sillä teatteriin halutaan usein tulla ystävän kanssa. Onhan mukava antaa lahjakortin saajan tuottaa myös iloa toiselle kutsumalla ystävä mukaan teatteriin, vinkkaa Laitinen. 

Laitisen mukaan teatterilahja sopii kaikenikäiselle. Elämyslahja ilahduttaa niin aikuista kuin lastakin. Sen takaa myös kaupunginteatterin laaja ohjelmatarjonta.  

- Kevään näytelmistä suosittelen kaikille hyvän teatterin ystäville jo klassikoksi noussutta, hulvatonta Sirkku Peltolan Suomen hevonen -näytelmää. Näytelmä Yksi halusta, toinen rakkaudesta sopii pariskunnan tai naisporukan mukavan illan vieton ohjelmaan. 

Teatteri on sopivasti arjesta poikkeava elämys lapsille ja perheille. Se on kiireetöntä yhteistä aikaa lasten ja vanhempien, sisarusten tai isovanhempien kesken, jota on mukava muistella jälkeenpäin. 

- Perheille suosittelen suurmusikaali Annie Mestariampujaa, jossa on paljon musiikkia, tanssia ja sirkusta, missä riittää ihasteltavaa kaikenikäiselle. Huhtikuussa ensi-iltansa saa koko perheen Koirien Kalevala -ooppera. Se on veijarimainen koirien kansalliseepos ja huima sankaritaru vailla vertaa. Ooppera on ison yhteistyön hedelmä ja monelle sen nuorista tekijöistä ensimmäinen iso rooli suurella näyttämöllä, hymyilee Laitinen.

VINKKEJÄ AINEETTOMIIN LAHJOIHIN

1Kulttuurin riemua
Lippu tai lahjakortti teatteriin, konserttiin, festareille tai elokuviin ilahduttaa ennen tapahtumaa ja muistoissa pitkään myös sen jälkeen. 

2Hetki hemmottelua
Hemmottelua voi olla lahjakortti johonkin palveluun, kuten hierontaan, kampaajalle tai kosmetologille. Se voi olla yhtä lailla lupaus järjestää toiselle kotoisa hemmotteluhetki vaikkapa jalkahieronnan merkeissä.  

3Harrastuksen iloa
Iloiseen tekemiseen, oppimiseen ja harrastamiseen liittyvät lahjat ovat suosittuja. Ne voivat olla jotain, josta lahjansaajan tiedetään pitävän tai jotain ennen kokematonta, kuten kurssi, joka tutustuttaa aivan uuteen lajiin.  

4Matka tuntemattomaan
Jokainen kaipaa lomaa ja vapautta. Lahjaksi saatu alkupääoma lomamatkalle, lentolippuihin tai vaikkapa mökkilomaan on mukava yllätys menevälle ihmiselle.  

5Apua arkeen 
Kodin siivous, lastenhoitoapu, pihan kunnostus tai kauan väriä odottaneiden seinien maalaus voi olla teko, joka tuo lahjansaajalle rutkasti iloa ja helpotusta arkeen. 

6Yhteistä aikaa
Yhteisiä hetkiä ei voi hinnoitella, mutta aika ajoin on hyvä pysähtyä ymmärtämään niiden mittaamaton arvo. Jouluna annettu lupaus yhteisestä retkestä, puuhasta tai ihan vain ennalta määrittelemättömästä ajanvietosta muistuttaa läheisten ihmissuhteiden tärkeydestä.  

joululahja
Kulttuuri
elämyslahja

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva