Komiikkaa ja kuntoilua viikonlopussa 10.-12.6.

Komiikkaa ja kuntoilua 

viikonlopussa

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Arkisto
Kuopiossa on taas säpinää, kun lähes loppuunmyydyt Komediafestivaalit naurattavat klubeilla, viihteellinen Pullukkarun juoksuttaa enemmän tai vähemmän tosissaan ja Lentävä kalakukko -tapahtuman erilaiset kulttuuririennot valtaavat kaupungin.
Ilari tykkää
Yhteishenki
"Komediafestareilla ollaan kaikki lähellä toisiamme ja vahvasti läsnä."
Koko
"Festarit ovat pysyneet riittävän intiimeinä, mutta saavuttaneet suuren yleisön."
Kotikaupunki
"Kun tulee Kuopioon keikalle, on mukana aina nostalgiabonus."

Festareille on tässä vaiheessa 60 lippua jäljellä. Tilanne on siis mainio. Kuten edellisinäkin vuosina, iloitsee Kuopion Komediafestivaalien puuhamies Juha Jylhäsalmi.

Nelipäiväiset festivaalit naurattavat useissa ravintoloissa. Mukaan mahtuu 38 koomikkoa, 19 komediaklubia ja koko perheen Kikatuslauantai. Henry’s Pubissa torstai-iltana keikkaillut Ilari Johansson kehuu kotikaupunkinsa ja komediafestarit kuplille.

- Tämä on tapahtuma, johon on aina ilo tulla. Se yhteisöllisyys ja henki, mikä meidän esiintyjien ja yleisön välillä vallitsee, on ainutlaatuinen. Onhan se sitä savolaista leppoisaa meininkiä. Suuri kiitos kaikesta toimivuudesta kuuluu kyllä Juhalle, sanoo Johansson.

Johansson kertoo samaan hengenvetoon savolaisuuden näkyvän oikeutetusti hänen tekemisissään päivittäin tervehenkisenä ”viäntämisenä” ja pienenä ilkikurisena epäilyksenä kaikkea kohtaan.

Henkassa viihdytti torstaina myös Sami Hedberg, joka kertoi tehneensä tänä vuonna alle 10 keikkaa, siinä missä edellisenä täyteen tuli kokonaiset 365 pistäytymistä yleisön edessä.

Myös toisen Kuopiossa viikonloppuna villitsevän tempauksen, Pullukkarun -juoksutapahtuman, takana oleva Hedberg kertoo laihtuneensa viimeisen vuoden aikana monta kiloa, mutta saavansa onnekseen lihoa kilot takaisin roolin vuoksi.

Viihteellinen urheilutapahtuma käynnistyy lauantaina Väinölänniemeltä. Juoksureitti kuljettaa puistoalueen ympäri kohti kaupunkia poiketen muunmuassa satamassa, Tuomiokirkolla ja monien keskeisten nähtävyyksien äärellä.

- Juoksemaan on ilmoittautunut yli 1100 henkilöä, hymyilee Jylhäsalmi.

Juoksun jälkijuhlinnat sijoittuvat Peräniemen Kasinolle, jossa esiintyy Hedberg kahteen otteeseen. Ilta on kuuleman mukaan täynnä ilmiömäisiä hetkiä, pikkuhiljaa hoikistuvan pullukan vartaloa ja tunnetta täynnä olevaa huumoria.

Toisenlainen kulttuuritapahtuma on perjantaina käynnistynyt Lentävä kalakukko, joka tarjoilee kehitysvammaisten valtakunnallisten kulttuuripäivien muodossa lukuisia työpajoja, näyttelyitä, taide-esityksiä ja konsertteja ympäri kaupunkia.

Kaksipäiväisen tapahtuman ensimmäisen illan kohokohta on Maija Vilkkumaan ilmaiskeikka kauppatorilla. Ilta huipentuu Wanhassa Satamassa punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivien tahdissa. 

Koe ja Näe - Katso lisää tapahtumia NMT Kuopion tapahtumakalenterista

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva