Kasvun ja
kansain-
välistymisen

juhlaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Sawosta Maailmalle
Rennon kesätyöpäivän – tai sen puolikkaan – voi viettää verkostoituen, inspiroituen ja uutta oppien Sawosta maailmalle -tapahtumassa.

Kuopion ja lähialueiden kasvuyritykset tapaavat toisensa jo kolmatta kertaa Sawosta maailmalle -tapahtumassa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Ravintola Wanhassa Satamassa torstaina 31.5.2018 kello 12–18. Pidetty tapahtuma kokoaa yhteen neljä kiinnitettyä huippupuhujaa, kuusi caseyritystä sekä noin 200 vierasta.

– Tapahtumaa järjestetään rennolla otteella, ja se tarjoaa kiinnostavia näkökulmia sekä tarinoita monenlaisille kasvuyrityksille. Vaikka kansainvälinen näkökulma on vahva, myös muut kasvun tekijät on huomioitu, kuvailee tapahtuman projektipäällikkö Johanna Haapakorva Kuopion alueen kauppakamarista.

Ohjelma on tänä vuonna rakennettu kahden suuren teeman ympärille. Ensimmäisenä käsitellään maailmalla breikkaamista ja sitä miten siellä voi menestyä. Aiheen alustaa peliteollisuudessa hyvin menestynyt Teemu Huuhtanen. Alustuksen jälkeen kolme caseyritystä kertoo lyhyesti omista kasvuhaasteistaan, jonka jälkeen he pääsevät asiantuntijaraadin julkiseen sparraukseen. Toisena teemana käsitellään tarinoiden hyödyntämistä markkinoinnissa. Puhujana toimii Kyrö Distillery Companyn Miika Lipiäinen

– Yleisöllä on loistava tilaisuus osallistua ja kuulla ammattilaisten neuvoja kriittisissä pisteissä. Asioita voi peilata omiin kokemuksiin ja mahdollisesti oppia paljon uutta, Haapakorva kertoo.

Kolmantena puhujana on oululainen Heidi Jaara, joka kertoo yrityksensä Balmuirin menestystarinan. Tilaisuutta isännöi kauppakamarin juhlavuoden juontaja André Noël Chaker. Hän on kirjoittanut paljon suomalaisten vahvuuksista ja avaa niitä nyt seminaariyleisölle.

– Inspriroivana puhujana André varmasti innostaa meitä, ehkä ujojakin, suomalaisia markkinoimaan ja myymään itseämme paremmin maailmalle, Haapakorva pohtii.

Tapahtuman paljon toivottu uutuus on matchmaking-tapaamispisteet. Kyseessä on rauhoitettu alue, johon voi verkkotyökalun avulla sopia puolen tunnin mittaisia tapaamisia muiden osallistujien kanssa. Tapaamisia voi sopia jo kello 10 alkaen eli kaksi tuntia ennen varsinaisen tapahtuman alkamista.

– Työkalun avulla voi pyytää tapaamista ja sparrausta esimerkiksi sellaisen tahon kanssa, jonka kanssa on aina halunnut jutella. Myös pienet yritykset voivat ottaa oppia isommilta ja toisin päin, vinkkaa Haapakorva.

Tapahtuman toinen pääjärjestäjä on Savonia-ammattikorkeakoulu. Sieltä paikalle tulee paljon opiskelijoita eli tulevaisuuden kansainvälisiä osaajia. Lisäksi tapahtumassa ovat vahvasti näkyvillä pää- ja muut yhteistyökumppanit. Myös alueet, kuten Iisalmi ja Varkaus, ovat tapahtumassa vahvasti läsnä, sillä molemmista kaupungeista löytyy paljon isoja vientiyrityksiä.

Lisätiedot www.sawostamaailmalle.fi

kuopio
Kuopion alueen kauppakamari
kansainvälistyminen
kasvu
Sawosta maailmalle

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva