Juhlakuvat
ikuistavat

tärkeän päivän

Teksti: NMT/Sirpa Korhonen Kuva: Jonna Kaasalainen
Olipa kyseessä sitten häät, lakkiaiset tai muu elämän tärkeä juhla, kannattaa juhlakuvaukseen panostaa. Selvät sävelet kuvauksesta ennen juhlia antaa juhlasankarin ja vieraiden nauttia päivästä.
Kuvaajan vinkit
Varaa kuvaus ajoissa
Esitä toiveita ja ideoita
Luota kuvaajaan
Rentoudu
Nauti ja pidä hauskaa!

Valokuvaajan valinta on tärkeä päätös, jäähän ammattitaidon tuotos konkreettiseksi muistoksi tulevaisuuteen. Jokaisella kuvaajalla on oma tyylinsä ja asiaan perehtynyt voi tunnistaa kuvaajan pelkän lopputuloksen tyylin perusteella. 

Eri valokuvaajien portfolioihin kannattaa tutustua kuvaajien omilla nettisivuilla tai pyytää referenssikuvat tiettyyn juhlaan liittyen. Hyvä kuvaaja on muutakin, kuin taitoa käyttää kameraa ja löytää oivalliset kuvakulmat. Hän ohjaa kuvattavia ja luo tilanteeseen rennon tunnelman. 

KUVAUSPAIKAN SUHTEEN vain taivas on rajana. Miljöökuvaukseen voi valita paikan juhlasankarin persoonallisuutta ja mieltymyksiä kuvastavan paikan. Studiokuvaus on kuitenkin aina miljöökuvausta edullisempi vaihtoehto. Studiossa valotus ja rekvisiitta on helpompi toteuttaa, kun taas miljöössä haasteita voivat tuoda sää ja arvaamattomat heijastukset. Miljöökuvauksessa ammattilaisen kädenjälki korostuu. Studio Liisan yrittäjä-valokuvaaja Eveliina Immonen antaa kaikille kuvattaville tärkeän vinkin:

- Rentoudu! Hääkuvauksissa unohda hetkeksi valmistelut tai odottavat vieraat ja keskity omaan kultaasi. Laittakaa kaasot ja bestmanit töihin, jos jokin on vielä ns. vaiheessa. Kuvaaja huolehtii aikataulun, sommittelut ja ohjauksen, hääparin tehtävä on naatiskella. On ihan sama oletko nuori vai vähän varttuneempi, näytät kauniilta rakastuneena.

Erityisesti häissä suositaan dokumentaarista kuvausta, jossa kuvaaja ikuistaa osan tai koko päivän tapahtumat.  Näin tärkeästä päivästä saadaan kooste kaikkine iloineen ja itkuineen aina valmisteluista vihkimiseen ja juhlaan. Kuvattavista asioista kannattaa tehdä lista, joka käydään kuvaajan kanssa läpi juhlien aikataulun kanssa. Näin hääparille tärkeät aiheet ja tilanteet tulevat varmasti mukaan kuva-albumiin.

HÄÄKUVAUKSEN VOI suorittaa jo ennen virallista juhlapäivää, esimerkiksi koekampauksen yhteydessä. Tällöin kuvaustilanteessa ei tarvitse miettiä juhlan aikataulua ja itse juhlapäivänä voi keskittyä tärkeimpään.

Mikäli kaikkien kuvien laadun suhteen ei ole kovin vaativa, niin kaupoista on saatavilla myös kertakäyttökameroita, joita voi jakaa juhlavieraille varsinkin häissä ja teetättää kuvat itse. Näin vieraat saavat ikuistaa juhlatunnelman aidossa tunnelmassa ja valokuvakansioon pääsee varmasti spontaaneja kuvia. Monella vieraalla varmasti myös älypuhelimen kamera käy, mutta riskinä on kuvien jääminen digiarkistoon.

Uuden ajan vieraskirjana voi toimia photobooth –tyyppinen ratkaisu. Se toimii myös hauskana ohjelmanumerona häissä, esimerkiksi hääparin virallisten hääkuvien oton aikana. Kameran takana voi toimia valokuvaaja, tai kuvaus voi tapahtua omatoimisesti itselaukaisimella. Mukaan voi lisätä rekvisiittaa, kuten teemaan sopivia asusteita.  Lisäksi otoksen voi lähettää kuvassa esiintyville vieraille kiitoskortin yhteydessä muistoksi. Hauskimmat ja kekseliäimmät kuvat syntyvät juhlahumun tiimellyksessä.

Lähde: meidanhaat.fi

juhlat
juhlan järjestäminen
valokuva
valokuvaaja
juhlakuvat

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva