Juhannusjuhlia moneen makuun

Juhannusjuhlia

moneen makuun 

Teksti: NMT toimitus Kuva: Visit Lakeland
Kuopio juhlii keskikesää satamassa, Rauhalahdessa ja Tahkolla. Sää hellii mökkijuhannustakin viettäviä eikä tänä vuonna juhannusasuksi tarvitse valita pilkkihaalaria.

Savon suurin juhannusjuhla pyörähtää käyntiin Tahkon tapahtumakentällä perjantaina. Festareilla kuullaan ja nähdään pohjoisen musiikkitaivaamme kirkkaimpia tähtiä, kuten Chisu, JVG, Antti Tuisku, Elastinen, Kaija Koo, Cheek ja tietenkin Jari Sillanpää.

- Nautin kovasti juhannuskeikoista. Ihmisiä on runsaasti liikkeellä ja luonto on kauneimmillaan. Kaikilla on hyvä mieli ja valoa riittää. Nähdään Tahkolla, toivottaa Sillanpää.

Juhannusjuhlia järjestävät myös matkailukeskus Rauhalahti, jossa juhlitaan perinteisesti Jätkänkämpällä ja loppuillasta ravintolatansseilla, sekä Vuorelassa Kunnonpaikka, jonka rannassa lämpiää niin savusauna kuin juhlatunnelmakin. Kokkoa voi käydä katsomassa myös Puijon laella Konttilassa.

Keskustassa avoinna olevat ravintolat tarjoilevat niin ikään tapahtumia kaupunkijussia viettäville. Albatrossin, Wanhan Sataman ja Henry’s Pubin perinteiset aattoillan menot siivittävät yöttömässä juhannusyössä kulkijaa hyvinkin pitkälle suviaamun puolelle ja Capri Marinassa on pitkin päivää puuhaa ja buffettia koko perheelle.

Katso tapahtumat Koe & näe -kalenterista 

Kuopiolainen juhannusmuistio

Kaupat: kauppojen aukioloaikojen vapautumisen myötä kaupat (kauppaketjut) voivat itse päättää miten ovat auki juhannuksena. Samaisesta syystä kauppojen aukioloajat vaihtelevat tänä vuonna jonkin verran:

S-ryhmä: noin 800 kauppaa pitää ovensa auki juhannuspäivänä 25.6. Osa kaupoista on auki sunnuntain aukioloaikojen mukaan, osa vielä suppeammin. Kauppakohtaiset aukioloajat löytyvät täältä.

K-ryhmä: kaupat ovat samalla tavalla auki totuttua enemmän. Kauppakeskuksissa sijaitsevat kaupat ovat kuitenkin kiinni. Lisätietoja K-kauppojen sivuilta.

Lidl: päättänyt pitää juhannuspäivänä kaikki kauppansa kiinni. Juhannusaattona kaupat ovat kuitenkin auki klo 21 asti.

Posti: pääsääntöisesti suljettuna sekä 24.6. että 25.6. Erinäisten palveluyritysten myymälöiden yhteydessä olevat Postin myyntipisteet palvelevat myymälöiden aukioloaikojen mukaan.

Alko: auki juhannusaattona pe 24.6. klo 9-12. Juhannuspäivänä la 25.6. Alko on suljettu.

Huoltoasemat: useimmat auki juhannusaattona puolille öin tai jopa yön yli. Kannattaa tarkistaa oman huoltoaseman aukioloajat verkkosivustolta tai soittamalla.

Apteekit: pienemmät apteekit saattavat olla suljettuina läpi juhannuksen. Suuremmat Yliopiston Apteekit  saattavat kuitenkin olla auki läpi juhannuksen. Tarkista lähimmän apteekin aukiolo ja yhteystiedot täältä.

VR: junat liikennöivät poikkeusaikataulujen mukaan. Torstaina 23.6. liikennöidään perjantaiaikataulujen mukaan, pe 24.6. on käytössä lauantaiaikataulu ja la 25.6. on sunnuntaiaikataulu. Aikatauluista löytyy myös joitain muita poikkeuksia. Lue lisää.

Katso myös: juhannuksen sää

juhannus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva