JP Leppäluoto
tunnelmoi 
Kuopiossa

Teksti ja kuvat Digimag/Kati Kulmala
Monista yhtyeistä ja Raskasta joulua -kiertueelta tuttu herkkä tulkitsija saapuu Kuopioon Joulurauhaa-konserttikiertueelle.

Suomen karismaattisimpiin ääniin lukeutuva JP Leppäluoto tekee joulukuussa Joulurauhaa-konserttikiertueen, joka alkaa Kuopion Musiikkikeskukselta 12. päivä joulukuuta. Kiertue jatkaa ensin Iisalmeen ja sen myötä viidelle eri muulle paikkakunnalle. Leppäluoto tunnetaan Charon- ja Harmaja -yhtyeistään sekä yhtenä tunnetuimmista Raskasta joulua -kiertueen artisteista.

– Kuopioon on mukava saapua, sillä sieltä on paljon hyviä muistoja. Muistan, kuinka Raskasta joulua -kiertueen mukana esiinnyimme aikanaan Musiikkikeskuksella. Se on iso ja akustisesti hyvä sali vetää keikkoja, Leppäluoto muistelee kiireisen harjoittelukauden lomasta. Leppäluodolla on monta rautaa tulessa, sillä hän on mukana myös juuri ilmestyneellä Raskasta joulua IV -levyllä.

– Joulurauhaa-konsertissa on luvassa herkkiä ja syvällisiä tulkintoja tutuista, joulun tunnelmaan valmistavista lauluista. Viime vuonna esiinnyimme kolme kertaa Raskasta joulua -kiertueen lomassa ja nyt jatkamme perinnettä, Leppäluoto taustoittaa.

– Tänä vuonna menemme akustisella lähestymistavalla. Konsertissa soi akustinen kitara, haitari, sähkökitara ja rummut. Mukanamme on Netta Skog, joka tunnetaan digihaitarinsoiton maailmanmestarina, Leppäluoto kehaisee. 

Skog tunnetaan myös vuoden 2006 Kultaisen Harmonikan voittajana sekä Tangomarkkinoiden Kuningatar-finaalistina. Nykyään Skog toimii Ensiferumin haitaristina.
Joulurauhaa-kiertueella Leppäluoto esittää omia suosikkejaan, joista osa kuullaan myös Raskasta joulua -konserteissa. Yksi artistin suosikeista on muun muassa rauhallinen Konsta Jylhän joululaulu. 

– Uutena kappaleena esille nousee mahtava joululaulu Carol of the Bells, jonka Kalle Chydenius käänsi suomeksi. Sovittamissamme joululauluissa soi suomalainen kaiho ja ilojemme riehakkuus, hän mainitsee.

– On mukava päättää kiireinen vuosi tähän konserttikiertueeseen, joka on tunnelmaltaan erilainen kuin muut. Kiertue tällaisten joululaulujen parissa on itsellekin mukavaa rauhoittumista juuri ennen joulua. Nähdään Musiikkikeskuksella upeiden joululaulujen parissa, toivottaa Leppäluoto.

 

JP Leppäluoto
Joulukonsertit

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva