Ihastu lähiruokaan

Ihastu lähiruokaan

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Pixabay
Maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestarit järjestetään 12.–14.7. Suonenjoen mansikkakarnevaalien yhteydessä.
Lähituotteita viemisiksi

Kesän lomareissujen ajan savolaisia lähituotteita voi ostaa mukaan alla olevista paikoista. Pop up -kesäpuoteja tai lähiruokahyllystöjä on muun muassa liikenneasemilla sekä tuottajien tiloilla 15.6.–16.8.2019.

  • Tahvanalan Puutarha, Leppävirta (kesäpuoti)
  • Varkauden Wanha Asema, Varkaus (kesäpuoti ja kahvila)
  • Heponiemen tila, Jäppilä (kesäpuoti ja kahvila)
  • Matkailukeskus Koskelo, Suonenjoki, 9-tien varressa (kesäpuoti)
  • Vanhamäen hyvinvointikeskus, Suonenjoki (luomumyymälä)
  • K-kauppa Matkus, Kauppakeskus Matkus, Kuopio (pop up -myyntipaikka)
  • Viitostupa, Siilinjärvi, 5-tien varressa (pop up -myyntipaikka)

Paikkansa Suomen tapahtumakesässä vakiinnuttaneet Suonenjoen Mansikkakarnevaalit järjestetään tänä vuonna 49. kertaa. Heinäkuinen tapahtuma haluaa panostaa entistä enemmän päiväohjelmaan, joten tänä vuonna tapahtuma-alueella sijaitsevan pesäpallokentän valtaavat lähiseudun kasvis- ja lähiruokatuottajat.

– Ruokafestarit ovat koko perheelle helppo tapa tutustua uusista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin sekä ostaa lähituottajien tuotteita kotiin, avaa Sonja Mäkkeli Savon Silmut -hankkeesta.

TAPAHTUMASSA ON paljon pientuottajia joka puolelta Savoa, joten ostettavia tai maisteltavia tuotteitakin löytyy laidasta laitaan. Esillä on muun muassa erilaisia tuotteita marjoista hilloihin, mehuihin ja marmeladeihin. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi hunajaa, sirkkoja, kasvismakkaroita sekä paljon muuta. 

– Tapahtumaan kulkee myös Helsingistä lauantaina 13.7. festaribussi, jolla pääsee näppärästi kokemaan karnevaalien humut, tapahtumat ja esiintyjät. Takaisin bussi lähtee esiintyjien lopetettua soittonsa. Bussi on mainio yhteisöllinen tilaisuus ja elämys, kertoo Mäkkeli. Bussimatkan hinta on 45 euroa, joka sisältää meno-paluun sekä lipun esiintyjiä katsomaan.

PÄIVÄN AIKANA festareilla on muun muassa sirkkojen syönnin SM-kisat, lähiruokapaneelikeskustelu, Sami Tallbergin vetämä ohjelma sekä tryffelikoiranäytös, jossa ihmiset pääsevät seuraamaan miten koira löytää piilotetut tryffelit. Lisäksi lapsille aktiviteetteina on pomppulinna sekä poniratsastusta.

Vegefestareille on kaikilla vapaa pääsy. Ne ovat avoinna koko karnevaalien ajan perjantaista kello 15 alkaen aina sunnuntain sulkemisaikaan kello 17 saakka. Ruokafestivaalit ovat aallonharjalla tuodessaan lähi- ja kasvisruokaa kaiken kansan tietoon.

– Olemme pienten toimijoiden asialla ja apuna auttaen muun muassa markkinoinnissa. Pientoimijoille kesäfestarit ovat hyvä väylä päästä asiakkaiden luokse, sillä Mansikkakarnevaaleille odotetaan 20 000 kävijää, kuvailee Vesa Immonen. Lisää tuottajia otetaan vielä mukaan remmiin.

 

Savon silmut -hanke
Projektipäällikkö Sonja Mäkkeli, 
puh. 050 4922 100, sonja.makkeli@savogrow.fi
www.savogrow.fi/savonsilmut
www.mansikkakarnevaalit.fi/vege-lahiruoka-festarit

Mansikkakarnevaalit
vege- ja lähiruokafestarit
kasvisruoka
lähiruoka
Savon Silmut
matkailu
Kesä
Suonenjoki

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva