Pieksämäki kutsuu

Pieksämäki kutsuu 
talven rientoihin

Teksti Digimag/Maiju Korhonen Kuva Kulttuurikeskus Poleeni
Kevättalven kimmeltävät hanget kutsuvat ulkoilemaan ja vappuna on hassuttelun vuoro. Pieksämäen talvi on touhua täynnä.

VedenjakajaReitistö on tänä talvena laajemmin auki kuin koskaan ja lisäksi aurauskalustoa 
uudistetaan. Myös harrastusvälineiden saavutettavuus paranee, kun kansalaisille tulee mahdollisuus vuokrata välineitä sähköisesti omalta kotikoneeltaan käsin. 
– Pyrimme siihen, että talvellakin voisi harrastaa kesältä tuttuja liikuntamuotoja, kuten pyöräilyä. Paksurenkaiset läskipyörät toimivat mainiosti myös lumisessa maastossa, sanoo hanketyöntekijä Markus Sjöberg.

Ulkoilun lisäksi tarjolla on paljon myös kulttuuria. Kulttuurikeskus Poleenissa yleisö pääsee nauttimaan lukuisista teatteriesityksistä, kirjallisuustapahtumista, konserteista, tanssiesityksistä ja stand upista.  
– Meillä on paljon myös maksuttomia tapahtumia, kuten luentoja, webinaareja ja yhteislaulutilaisuuksia, kertoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen.

Poleeni toimii yhteistyössä Pieksämäen seutuopiston ja Soisalon musiikkiopiston kanssa, mikä takaa sen, että jokaiselle on jotakin. Esimerkiksi huhtikuussa Muumilaakson tarinoista tuttu laulaja Benny Törnroos leikittää pikkuväkeä yhdessä Muumilaakson hahmojen kanssa, ja varttuneemmalle väelle teatterin tuottaja Jari Tuononen suosittelee Ruskateatteria ja Aapelin mualima -esitystä. 

– Vapun alla suosittelen puolestaan Drag-leidit lavalla -konserttia, Tuononen sanoo.
Poleenin lisäksi koettavaa löytyy runsaasti myös Veturitorilta, jossa on mahdollista järjestää messuja, konsertteja, seminaareja, koulutus- ja liikuntatapahtumia sekä muita tilaisuuksia.  

 

KULTTUURIKESKUS POLEENI
Savontie 13, Pieksämäki
Puh. 0400 855 614
poleeni@pieksamaki.fi

 

Pieksämäki
Drag-leidit lavalla
Kulttuuri
Poleeni
Kulttuurikeskus Poleeni

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva