Valokuituyhteys kuuluu kaikille

Supernopea
valokuituyhteys
kuuluu kaikille

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuva Digimag/Mirka Happonen
Pohjois-Savon toimivan verkkoliikenteen salaisuus lepää valokuidussa.

Nykypäivän yhteiskunta on digitalisaation myötä tullut riippuvaiseksi hyvistä verkkoyhteyksistä. Nopeiden verkkoyhteyksien saatavuus vaikuttaa talon rakentamis- ja ostopäätöksiin yhä enemmän maaseutualueilla, joissa perinteiset ja langattomat verkkoyhteydet eivät ole pystyneet tarjoamaan täysin häiriöttömiä yhteyksiä. Savon Kuituverkko Oy on Pohjois-Savon kuntien perustama ja omistama tietoverkkoyhtiö, joka tekee päivittäistä työtä rakentaen Pohjois-Savoon nopeaa ja luotettavaa valokuituverkkoa. Yhtiön toimitusjohtaja Tomi Moilanen, myynti- ja markkinointipäällikkö Kati Markkanen ja verkkopäällikkö Yrjö Tiilikainen kokoontuivat pöydän ääreen kertomaan asiasta tarkemmin.

– Vuonna 2010 perustettu yhtiömme tarjoaa valokuituliittymiä ja laajakaistapalveluita niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Tähän mennessä olemme rakentaneet verkkoa jo pitkälti yli toista tuhatta kilometriä. Tällä hetkellä verkonrakennustöitä tehdään muun muassa Keiteleen, Rautalammin ja Tervon alueilla, joihin liittymämyynti on parhaillaan käynnissä. Valokuituliittymiä on mahdollista tilata myös jo rakennetun valokuituverkon varrelle ympäri Pohjois-Savon. Olemme rakentaneet kuituverkkoa laajasti myös haja-asutusalueille, jotta supernopeat valokuituyhteydet olisivat mahdollisimman monen kotitalouden ja yrityksen saatavilla, Moilanen kuvailee yrityksen toimintaa.

KOLMIKKO NÄKEE tietoliikenneverkkojen tärkeyden ja niiden toimivuuden tarpeen korostuvan päivä päivältä. Maailman digitalisoituessa työnteko ja palvelut muuttuvat, hyvät yhteydet mahdollistavat esimerkiksi etätyöskentelyn ja erilaisten digipalveluiden käytön aina viihteestä sote-palveluihin asti. Valokuituyhteys on myös ekologinen investointi, sillä se tuo palvelut kotiin alle bensatankillisen hinnalla kuussa.

– Suomen ja EU:n tavoitteena on tarjota kaikille kansalaisille supernopea gigabitin laajakaistayhteys tulevaisuudessa. Valokuitutekniikalla tähän päästään jo nyt. Valtio, kunnat ja me kaikki teemme töitä omalta osaltamme näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Liittymän saatavuuden tarkistaminen käy näppärästi soittamalla meille. Mikäli alueellanne ei vielä ole valokuituverkkoa, kannattaa kääntyä heti meidän puoleen, Moilanen suosittelee.

– Valokuituverkon kautta voidaan välittää myös laadukasta televisiokuvaa, jolloin voidaan jättää hyvästit vanhoille harava-antenneille. Valokuituliittymän asennustyöt myös oikeuttavat 40 prosentin kotitalousvähennykseen, ja vähennyksen voi tehdä myös yritysverotuksessa, Moilanen jatkaa.

Kuvassa Tomi Moilanen, Kati Markkanen ja Yrjö Tiilikainen kertovat  tuoreimmista valokuituverkonrakennustöistä.

Savon Kuitu
Metsurintie 4 A 4, Kuopio 
puh. 050 462 4000
myynti@savonkuitu.fi 
www.savonkuitu.fi

koti
asuminen
valokuitu
Internet
Etätyö

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva