Uutta maalia

pintaan

Teksti: Arja Kangas Kuvat: Tarja Waltzer
Seinän maalaaminen ei ole ihan niin yksinkertainen juttu kuin ehkä voisi luulla. Tarkalla työllä saa aikaan kestävän ja tasaisen lopputuloksen.

1. Poista entistet

Poista tapetit ennen maalaamista ja maalaa alustan mukaan. Poista vanha liisteri huolellisesti tai mekaanisesti hiomalla. Valitse saman väriset maalit pintaan ja pohjaan.

2. Maalin valinta

Valitse maali tilan mukaan. Himmeä viestii rauhaa, kiiltävä dynaamisuutta ja saa värit hehkumaan. Öljykäsittely syventää puun omaa väriä. Tee koesively. Käsittele aiemmin öljytty pinta aina öljyllä.

3. Kokeile

Tee koesively ennen käsittelyä kuultavilla tuotteilla, sillä pinnan lopullinen väri riippuu puulajista, puun kovuudesta ja alkuperäisestä värisävystä sekä käsittelykertojen määrästä.

4. Sekoita maali hyvin

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja käytön aikana. Jos maalaat koko huoneen, aloita aina katosta. Seuraavaksi ovat vuorossa seinät. Kuiva sisäilma voi nopeuttaa liikaa vesiohenteisten maalien kuivumista maalaamisen aikana.

5. Huolehdi työvälineistä

Laita tela ja sivellin muovipussiin ja sulje se hyvin, niin voit käyttää niitä mikäli maalaat myös seuraavana päivänä. Käytä aina laadukkaita työvälineitä.

6. Kuivattaminen

Nosta ilman lämpötilaa ja vähennä ilmankosteutta maalaamisen jälkeen, jotta maali kuivuu. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta.

7. Säilytä maali oikein

Jos tuotetta jää jäljelle, sulje purkin kansi huolellisesti niin, että se menee reunojaan myöten sisään. Käännä purkki hetkeksi ylösalaisin, jolloin kansi sulkeutuu ilmatiiviisti. Avattu tai sävytetty tuote ei kestä pitkäaikaista säilytystä.

8. Riittävä kuivausaika

Anna seinän kuivua riittävästi. Pelkkä pinnan kuivuminen maaleissa ja lakoissa ei riitä, vaan niiden lopullinen kuivuminen kestää maalista ja kalvon paksuudesta riippuen viikosta neljään viikkoon, minkä jälkeen pinnat kestävät pesua ja kulutusta.

maalaaminen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva