Uusi katto 
parissa päivässä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Katolla on käyttöikänsä. Parhaimmillaan kattoremontti kestää vain pari työpäivää, jolloin kotona voi asua koko ajan.

Syyskuussa Veli Ulmanen vaimoineen huomasi, että katon kävelysillan kiinnikkeet olivat rikki.  Ulmaset päättivät, että on aika teetättää katon kuntotarkastus, ja he ottivat yhteyttä Vesivekin porukkaan.

– He kävivät paikan päällä katsomassa kattoa ja tekemässä kuntotarkastuksen, minkä jälkeen yritys teki tarjouksen vesikaton täydellisestä remontista. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen työt alkoivat reilun viikon päästä, Ulmanen kertoo.

Vuonna 1998 rakennetun talon kattoremontti on isoin operaatio, jota talolle on tarvinnut tehdä 12 asuinvuoden aikana. Remontissa aikaisempi tiilikatto vaihdettiin suomalaiseksi tiilikuvioiduksi peltikatoksi. 

ENNEN TÖIDEN aloittamista katon kunto käytiin tarkastamassa ammattilaisten silmin. Kuopion yksikönpäällikkö Janne Surakka kertoo, että ennen kustannusarviota he käyvät aina paikan päällä katsomassa, tarvitseeko katto muutakin kohennusta. Hinta määritellään vasta kokonaiskuvan perusteella.

Ensikäynnillä tehtiin kuntotarkastus. Samalla Ulmanen sai kuulla ja kysyä perusteellisesti työn eri vaiheista sekä aikataulusta. Työnjohtaja lupasi, että katto on säältä suojassa ensimmäisenä päivänä ja uusi katto on paikallaan seuraavana päivänä. 

– Aikataulut pitivät täydellisesti. Yritys käyttää asennustyössä aina telineitä, jotka toimivat putoamissuojauksena, nopeuttavat asennusta ja parantavat laatuakin. Firmalla oli käytössään nosturiauto, jonka avulla tavarat vain nostettiin katolle ja alas. Kaikki kävi hirmu näppärästi, Ulmanen kuvailee.

Surakka lisää, että osa viimeistelytöistä voidaan hoitaa suoraan telineiltä ilman ylimääräistä kurkottelua. Telineet myös suojaavat asukkaiden kulkuteitä tai istutuksia. Telineet tuodaan työmaalle pari päivää ennen remonttia ja viedään pois sen jälkeen. Niiden kanssa projektin kokonaisaika on noin viikko.

TALOSSA ASUTTIIN normaalisti koko remontin ajan. Asukkaat olivat töissä suurimman osan remonttipäivistä, joten äänet eivät asumista juuri haitanneet. Ensimmäisenä päivänä työmiehet purkivat vanhan katon ja rakensivat uuden vesikaton kattopelteineen valmiiksi. Seuraavana päivänä tehtiin viimeistelytöitä ja siivottiin kaikki jäljet. Pari päivää myöhemmin oli lopputarkastus.

– Luonnollisesti telineistä jäi maahan vähän jälkiä, mutta muuten piha näyttää samalta kuin aiemminkin, Ulmanen iloitsee.

Remontista jäi Ulmaselle kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kuva. Työntekijät olivat todella ammattitaitoisia ja tekivät laadukasta jälkeä. Tärkeimpänä hän piti hyvää tiedonkulkua aina alkupalaverista työnaikaiseen kommunikointiin. Työnjohtajalta pystyi kysymään remontin kulusta vaivattomasti.

– Tarjoamme aina kokonaispakettia kiinteällä hinnalla. Sovitut asiat tehdään alusta loppuun samalla loppusummalla, asiakkaan toiveet – kuten työvuorot – huomioon ottaen, Surakka täsmentää.

Vesivek Kuopio
Takojantie 5, KUOPIO 
Puh. 019 211 3807
www.vesivek.fi

 

Lue myös: "Pidä katostasi huolta – kattomateriaalit esittelyssä" >

kattoremontti
Vesivek
kuopio
vesikatto

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva