Tunteella sisustettu koti

Tunteella 
sisustettu koti

Teksti Digimag/Maiju Korhonen Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Kaupungin keskusta tarjosi sinkkumiehelle kaksion, jossa skandinaavista selkeyttä rikotaan tietoisesti vastavärejä sisältävillä yksityiskohdilla.

Asukas: ICT-asiantuntija Jussi Ruuskanen
Koti: 39 m2 (2 h + p)
Talo: Kuopion vanha pankkirakennus, peruskorjattu alkuvuodesta 2020 

 

Jussi Ruuskanen on asunut kerrostaloasunnossaan vuoden alusta lähtien. Mies halusi asumiselta laadukkuutta, joten hän haki uutta tai vastaremontoitua kotia, jossa seinät olisivat siistit ja kaappitilaa löytyisi sopivasti. Toiveiden mukainen asunto löytyi keskustasta. Kaksi valoisaa huonetta, lattiaan asti ulottuvat ikkunat ja kaikki palvelut kulman takana.

Olohuoneen ikkunoista näkyy suoraan Kuopion sydämessä sijaitsevalle Vuorikadulle ja vähän kauempana nousevat matkakeskuksen uudet tornitalot.

– Tässä on loistava sijainti. Työpaikalle ja kuntosalille on muutaman minuutin kävelymatka ja autotalli sijaitsee talon alakerrassa, Ruuskanen sanoo.

Vaikka puitteet olivat kohdallaan heti alusta alkaen, sisustaminen vähän arvelutti. Se kun oli ollut asia, jonka mies oli jättänyt parisuhteessa ollessaan aina toisen osapuolen tehtäväksi. 

– Niinpä kaivoin esille oman sisäisen fengshuini ja tein mieleni mukaan. Tiesin haluavani kodilta minimalistista siisteyttä. Ideoita toiveeni toteuttamiseen pyysin Sisustus Picason ammattilaisilta, Ruuskanen kertoo.

HETKI SISUSTUSSUUNNITTELIJAN kanssa sisälsi kokonaisuuden hahmottamista värien, verhojen ja tyynyjen osalta. Myös mattoja ja huonekalujen järjestystä pohdittiin yhdessä. Toimiva kokonaisuus syntyi vaaleista ja lämpimän haaleista hiekan ja harmaan sävyistä. 

– Pienet yksityiskohdat elävöittävät sisustusta. Sängyn päällä lepäävät petrolin ja konjakin väriset tyynyt. Samoin olohuoneen sohvalla vastavärit tuovat särmää sisustukseen, Ruuskanen sanoo.

Päiväpeitto poikkeaa mustan värinsä vuoksi muista sisustustekstiileistä käyden kuitenkin hyvin yhteen kodissa vallitsevan hillityn yleisilmeen kanssa. Värin tummuus on oikeastaan makuuhuoneen etu sisustuksellista kokonaisuutta ajatellen, sillä se nostaa hienosti esille sängyn päällä olevat tyynyt.

– Tykkään siitä, että kodissa on myös väriä pieninä annoksina. Suunnitelmissa on vaihtaa musta kahvinkeitin chilinpunaiseen Moccamasteriin. Lisäksi aion jossain vaiheessa ostaa olo- ja makuuhuoneiden seinille isot canvas-taulut, Ruuskanen suunnittelee.

Hän sanoo tekevänsä paljon valintoja tunteilla ja järjen tullessa jossain jälkijunassa. Tähän mennessä virheiltä on vältytty.

– Kerralla sisustusta ei valmiiksi saa, vaan se rakentuu pala palalta, Ruuskanen toteaa.

INSPIRAATIOTA VOI hakea verkosta, mainoksista ja myymälöistä. 

– Kotini sisustuksessa oma mieltymykseni näkyy petrolinvärisissä tyynyissä. Picaso halusi tehdä tyynyistä kokonaisuuden ja ehdotti, josko ostaisin osan vastavärikartalta konjakin värisinä, Ruuskanen kertoo.

Maton kanssa hän puolestaan luotti omaan intuitioonsa ja hylkäsi ajatuksen räväkästä väristä. Omaa silmää miellyttävät matot löytyivät Rovaniemeltä ja Kuopiosta.

– Kyllähän sisustussuunnittelijan palvelun käyttäminen muutaman satasen maksaa, mutta jos olen hukassa, niin miksen silloin käyttäisi asiantuntijan apua? Haluan, että koti on sellainen paikka johon on mukava tulla, Ruuskanen sanoo. 

 

Vinkkejä viihtyisään kotiin

  • Pidä kokonaisuus hillittynä, hyödynnä vastavärejä
  • Vaalea avartaa, tumma pienentää
  • Suosi ilmavia verhoja ja isoja mattoja 
  • Luo kokonaisuuksia
  • Minimalismi auttaa pitämään kodin siistinä

 

kotiesittely
sisustussuunnittelu
#koti&asuminen2020
sisustaminen
sisustusinspiraatio
Kuopion pankki
Sisustustekstiilit
Sisustus Picaso

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva