Tunnelmaa

kotiin

Teksti: NMT/Tarja Anunti, Heta Jyrälä Kuvat: Jonna Kaasalainen, H&M Home
Kodin sisustaminen on mukavaa puuhaa, jossa oma maku, laadukkaat materiaalit ja käytännöllisyys korostuvat. Jouluna kodin saa laitettua kauniiksi helposti.

Kodin sisustusta voi muuttaa näppärästi vuodenaikojen mukaan esimerkiksi kodin tekstiilien avulla. Tällä hetkellä kovassa huudossa on DIY-sisustaminen, jossa tehdään itse kaikkea kodin sisutukseen liittyvää. Esimerkiksi paju-
kranssi on oiva peruspohja, jota voi muunnella vaikkapa joulun tai pääsiäisen teemaan. Hurrikaanilyhdyn sisälle voi puolestaan laittaa vuodenajasta riippuen melkeinpä mitä tahansa. Ylipäätään neutraalin väriset, muunneltavat esineet helpottavat kausisisustamista. 

Viime vuosien jouluja ovat sulostuttaneet erilaiset trendit sekä teemavärit perinteisen punaisen ja tummanvihreän sijaan. Joulusisustaminen on nykyisellään raikkaampaa ja modernimpaa, eikä esimerkiksi koko kotia koristella tai kaikkia tekstiilejä vaihdeta juhlapyhien alla. Valaistuksella ja kynttilöillä saa helposti aikaan jouluisen tunnelman.

Tarjolla on paljon myöa mustia joulukoristeita, joihin yhdistellään hopeaa ja kimalletta. Joulupallojen suosio on kasvussa, ja lisäksi kuusiin ripustetaan paperikoristeita, sillä origamitaittelu nostaa taas päätään. Koriste-esineistä pidetään edelleen, vaikka perinteiset joulupukit näyttävätkin vaihtuneen poroihin. Havunoksia laitetaan suoraan metsästä rouheasti maljakkoon ilman sievistelyä. Havun avulla kotiin saa joulun tuoksun.

Keräsimme seuraaville sivuille upeita joulutavaroita kotien joulusisustuksiin väriteemojen mukaan.

JOULUPÖYTÄ KATETAAN KAUNIIKSI

Juhlapyhien lähestyessä virittäydytään juhlatunnelmaan. Kauniin kattauksen merkitystä ei kannata vähätellä, sillä se on tunnetusti puoli ruokaa. 

Jouluna kaapeista kaivetaan harvemminkin käytetyt juhla-astiat, kuten servettirenkaat ja perintöastiat. Pöytähopeat kiillotetaan, ja pellavaiset pöytä- ja lautasliinat silitetään suoriksi. Perheet ja suvut kokoontuvat runsaan jouluruoan äärellä, ja pöydässä istutaan pitkän kaavan mukaan.

Mikäli sopiva juhla-astiasto vielä puuttuu, tai on tullut aika hankkia uusi, kokosimme yhteen muutaman tyylikkään vaihtoehdon joulupöytään. Hanki vaikka kaikki tai yhdistele useampia!

PERINTEINEN PUNAINEN

Teksti: NMT/Tarja Anunti Kuvat: Jonna Kaasalainen, Tarja Anunti, Pentik, Aarikka

Joulun rakkain väri on tietenkin punainen. Se hehkuu lämpimänä niin kukissa, kynttilöissä, koristeissa kuin asusteissakin. Talven odotetuimmassa juhlassa punaista ei voi olla liikaa.

1. Pajukranssi tähtikoristeilla 24,90 € Carlson, 2. Kynnysmatto 11,90 € Carlson, 3. Tonttukoristeet, suositushinta 6,80 € / 4kpl Pentik, 4. Aarikka, tonttu 33 € Carlson, 5. Jubilee, lasipallo suositushinta 4,20 € Pentik, 6. Amaryllis, tyynynpäällinen suositushinta 24 € Pentik, 7. Varpu, tyynynpäällinen suositushinta 24 € Pentik, 8. Joulupallot 4,50 € / 5,95 € Iloinen Viivi, 9. Kaisla, kynttilä suositushinta 16,50 € Pentik, 10. Suojaruukku 4,90 € Carlson, 11. Punainen lyhty 39,90€ Iloinen Viivi, 12. Ornamentti, torkkupeitto, suositushinta 95 € Pentik

MIELETÖN METALLI

Teksti: NMT/Tarja Anunti Kuvat: Jonna Kaasalainen, Tarja Anunti, Pentik, Aarikka

Kullan ja kuparin sävyiset sekä hopeanhohtoiset sisustuselementit tuovat jouluun ripauksen luksusta ja ihanaa ylellisyyttä.

1. Kynttilänjalka 9,90 € Carlson, 2. Kupariruukku 49 € Iloinen Viivi, 3. Metallikulho ja -lautanen 53,95€ Iloinen Viivi, 4. Puttipaja kynttilät 6,90–11,90 € (kulta/kupari) Charmante, 5. Kimalleporo 21,90 € Charmante, 6. Tähti pieni 7,90 €, iso 14,90 € Charmante, 7. Koristekäpy 12,90 € Carlson, 8. Porokynttelikkö 24 cm suositushinta 68 €, 33 cm suositushinta 120 € Pentik, 9. Kulkuskranssi kupari 12,95 € Iloinen Viivi, 10. Ritiläkorit 16,95 € ja 25,95 € Iloinen Viivi, 11. Porokuppi iso 5,50 € pieni 4,30 € Charmante, 12. Joulupallo 3,20 € / kpl, Tarjoiluastia 26,90 € Charmante, 13. Tyyny hopeakoriste 24,90 € Charmante

VALLOITTAVA MUSTA-VALKOINEN

Teksti: NMT/Tarja Anunti Kuvat: Jonna Kaasalainen, Tarja Anunti, Pentik, Aarikka

Yhtäaikaa kevyt ja voimakas musta-valkoinen sisustus on graafinen, linjakas ja moderni tyyli talveen. Valkoiset joulutähdet sopivat joka kotiin ja musta on nyt IN joulukoristeissa.

1. Mustat Puttipaja-kynttilät 8,90/11,90€ Charmante, 2. Aarikka, joulukuusi 17,50 €, Carlson, 3. Tähti-koristeet 2,95€ Iloinen Viivi, 4. Koristepallot, 4,50€ Iloinen Viivi, 5. Musta hevonen 17,80 € Sisustus Charmante, 6. Loiste -tyynynpäällinen suositushinta 24 € Pentik, 7. Neulottu joulutonttu 13,90 € Carlson, 8. Musta jakkara, 13,90€ Sisustus Charmante, 9. Mustavalkoiset tuikkukipot 4,95 € Charmante

joulu
joulukoti
joulusisustus
sisustus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva