Tuikkivaa joulun taikaa

Tuikkivaa
joulun taikaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Tunnelmallisen joulukodin resepti koostuu huolettomuudesta, tuikkivista valoista sekä punaisesta väristä.

Lotta Lappalainen ja puolitoistavuotias Elias odottavat joulua innokkaasti.

Musiikki, joululaulut ja yhdessä laulaminen ovat omiaan luomaan joulutunnelmaa. Tässä kodissa on jo monta kuukautta laulettu yhdessä ”Kulkuset, kulkuset, riemun helkkäilee” ja odotettu talven valkohiutaleita leijailemaan ja valaisemaan maata.

Heti syksyn pimentyessä Lotta Lappalaisen ja Tony Ahosen kodissa sytytetään paljon erilaisia valoja, kynttilöitä ja lyhtyjä. Pienemmät valot ja kynttilät luovat tunnelmaa siihen saakka, kunnes on aika ripustaa ikkunaan joulun merkki: suuri joulutähti.

– Lapsena joulu oli iso ja ihmeellinen asia, ja haluamme, että myös Elias saa kauniita muistoja joulusta, hymyilee Lappalainen.

Lapsen syntymisen myötä pariskunta on innostunut enemmän kodin koristelusta ja sisustamisesta jouluun. Perinteisen ikkunassa roikkuvan joulutähden lisäksi hyllyille on ilmestynyt huomattavasti enemmän tonttuja ja kurkkiipa niitä ikkunoistakin. Kuulemma taianomainen tonttuovikin saattaa ilmestyä lastenhuoneeseen lähempänä joulua.

– On aivan huippua intoilla Eliaksen kanssa ”wuhuu, tontut ovat tulleet ikkunaan”, kun lapsikin on nyt vähän isompi, virnistää Lappalainen.

Tämä joulu on puolitoistavuotiaan Eliaksen toinen ja kolmas, jonka pariskunta viettää tässä kodissa. Lappalainen tunnustautuu joulufaniksi, jolle on tärkeää, että koti on jouluinen. Ahonen puolestaan kertoo, että hänelle joulu tarkoittaa ensisijaisesti rauhoittumista, läheisten kanssa olemista sekä hyvää ruokaa – muttei hän pane pahaksi sitäkään, että koti puetaan punaiseen.

– Tekstiilit tekevät joulusisustuksen: vaihdan aina verhot, pöytäliinat ja muut tekstiilit joulunpunaiseen. On ihanaa, kun koti näyttää jouluiselta, Lappalainen jatkaa. 
Rento tapa sisustaa ja elää pysyy mukana läpi joulun: lapsen lelut voivat aivan hyvin olla olohuoneen lattialla, sillä se kuuluu elämään. Tänä jouluna kotiin hankitaan myös ensimmäistä kertaa aito joulukuusi.

PERHE VIETTÄÄ joulun aina yhdessä sisarusten perheiden kanssa. Vuorovuosin kymmenpäinen sukulaisjoukkio kokoontuu jonkun sisaruksen tai Lappalaisen äidin luokse viettämään jouluaattoa. Joulupäivänä puolestaan usein kierretään Ahosen sukulaiset ja sitten rauhoitutaan omaan kotiin. 

Tänä vuonna on Lappalaisen ja Ahosen vuoro kestitä vieraat. Isäntäväellä on yleensä kinkunpaistovelvollisuus, mutta muuten kaikki kantavat kortensa kekoon ja tekevät omia bravuureitaan yhteiseen pöytään.

joulukoti
kotiesittely

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva