Tahkon lomaparatiisi

koti tahkon
lomaparatiisista

TEKSTI nmt/heta jyrälä KUVAT kahdeksas päivä
Tahko tunnetaan sosiaalisen ja aktiivisen ihmisen vapaa-ajanviettopaikkana. Kivenheiton päässä majapaikasta löytyvät harrastukset, luonto ja tarvittavat palvelut. Vapaa-ajan asunnon tulee soveltua ympärivuotiseen käyttöön.
Mökistä kakkosasunnoksi

Mökkien varustelutason noustessa vapaa-ajan asunnoista on tullut yhä enemmän kakkosasuntoja. Suomalaisista kaksikolmasosaa käyttää vapaa-ajan asuntoa säännöllisesti. Vapaa-ajan asuntoa käyttävistä 58 prosenttia omistaa itse vapaa-ajan asunnon ja loput lomailevat jonkun muun mökillä. Lomamökille tehdään vuosittain keskimäärin 16 vierailua ja siellä vietetään yhteensä 37 yötä. Viidesosa uskoo hankkivansa vapaa-ajan asunnon tulevaisuudessa.
Lähde: Ympäristöhallinto

 

Kahdeksas päivä Oy:n Raila Perttilän mukaan piristynyt mökkikauppa näkyy Tahkolla. Vapaa-ajan asunnolta halutaan nykyään muutakin kuin rauhallista sijaintia järvenrannalla. Tahkolta haetaan aktiivista lomaa ja sosiaalista vapaa-aikaa, jossa ei tingitä mukavuuksista. Kakkosasunnon varustelujen tulee olla samalla tasolla kuin kotonakin.

TAHKO ON yksi maamme johtavista hiihtokeskuksista, josta löytyy paljon tekemistä ja ohjelmaa myös kesäisin. Tahkoa pidetään aktiivisten ihmisten perhekohteena, josta löytyy monipuolisesti tekemistä jokaiselle. Lomakeskuksessa voi muun muassa lasketella, golfata, ratsastaa, maastopyöräillä sekä vesiharrastaa. 

Liikkumisen ja upean luonnon lisäksi alueelta löytyy koko ajan enemmän erilaisia kulttuuritapahtumia. Seutu tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Harrastukset ja palvelut löytyvät vierestä ja uusiin ihmisiin tutustuu huomaamatta vierailujen lomassa.

Keskeisen sijainnin ansiosta hiihtokeskuksessa on näppärä viettää myös viikonloput ja lyhyemmät lomat. Matkustamiselta jää itse lomailuun enemmän aikaa, sillä kaikkialta on Tahkolle lyhyt matka. Kuopiolaisille hiihtokeskus on erinomainen kohde piipahtaa myös arkiviikolla. Paikka on helposti lähestyttävä ja Perttilän mukaan siellä tutustuu luontevasti uusiin ihmisiin.

Katso tämä
Kahdeksas Päivä Oy
Porkkalankatu 24, 00180 HELSINKI , Puh. 0500 775488, www.kahdeksas.fi

- Karrikoidusti Helsingistä Tahkolle ajetaan jonossa samojen perheiden kanssa joka viikonloppu. Melkein väistämättä siinä käyvät muut Tahkovuoren ihmiset tutuksi, nauraa Perttilä.

VAPAA-AJAN ASUNNOISTA valtaosa menee pääkaupunkilaisille ja länsi-suomalaisille. Myös lähempänä Keski-Suomessa sekä Lappeenranta-Mikkeli-akselilla ollaan enemmissä määrin kiinnostuttu Tahkosta lomakohteena. Yleensä viimeistään siinä vaiheessa, kun lapset ovat vähän isompia ja harrastukset alkavat viedä mukanaan, myös vapaa-ajan asunnon hankkiminen lomakohteesta käy ajankohtaiseksi.

Perttilän mukaan oman mökin hankkimisessa on monia etuja.

- Omassa vapaa-ajan asunnossa lomaa voi viettää kuin kotona. 
Kakkosasunnossa on samat mukavuudet lisättynä uudella ympäristöllä uusien ihmisten keskuudessa. Harrastusvälineet ovat siellä valmiina odottamassa ja tavaroiden kuljetus ja huolto jäävät pois, Perttilä avaa.

- Tahko on muutamassa vuodessa uudistunut ja monipuolistunut, sillä tänne tulee koko ajan lisää uusia tapahtumia. Alue tarjoaa paljon positiivisia kokemuksia, jolloin sinne palaa mieluusti aina uudelleen ja uudelleen, uskoo Perttilä. Perttilälle itselleen paikka on äärimmäisen tuttu, sillä hän on viettänyt Tahkon maisemissa vapaa-aikaansa viimeisen 25 vuoden ajan.

tahko
asunto
koti

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva