Syyskoti on
persoonallinen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Messukeskus/Wanha Satama/Habitaremessut 2018/Martti Järvi
Skandinaavinen tyyli on valmis muutokseen. Pitkään suomalaisia koteja leimannut skandinaavinen minimalistisuus, mustavalkoisuus sekä selkeälinjaisuus saavat nyt rinnalleen värejä.

1 Hyödynnä suuret pinnat
Suuret pinnat ovat hallitsevia, joten niiden avulla luodaan tilan lopullinen persoonallisuus. Seiniin uutta ilmettä saadaan maalilla tai uudella tapetilla. Nyt myös lattiaan ja kattoon kiinnitetään huomiota. Lattia on usein asia, joka nähdään ensimmäisenä asuntoon astuttaessa. Kaunis lattia, kuten rustiikkinen lankkulattia tai perinteinen kalanruotoparketti, saa koko asunnon tuntumaan arvokkaammalta. Varsinkin korkeissa tiloissa katon maalaaminen intensiivisillä sävyillä tuo tilaan uutta ilmettä.

2 Voimavärit käyttöön
Syksyllä sisustetaan lämpimillä sävyillä, luonnollisilla materiaaleilla sekä pehmeillä muodoilla. Erilaiset mustan, ruskean ja punaruskean sävyt ihastuttavat. Hurjemmat ottavat tilan haltuun rohkeammilla väreillä, kuten smaragdinvihreällä, okrankeltaisella tai viininpunaisella. Voimakkaiden värien rinnalla kontrastia tuovat hempeät ja utuiset pastellivärit, jotka sopivat kaikkialle lastenhuoneesta olohuoneeseen. Pehmennä huoneen ilmettä iki-ihanilla vanhanroosan värisillä verhoilla.

3 Historiaa kalustukseen
Huonekaluissa ja materiaaleissa nähdään nyt 1980-luvun kaikuja. Kasarin suosikkirottinkia hyödynnetään perinteisistä tuoleista lamppuihin. Supersuosiossa on luoda persoonallinen koti yhdistelemällä vanhoja esineitä moderniin sisustukseen. Kirpputoreja kannattaa hyödyntää rohkeasti. Vintage-, taide- ja uniikit sukuesineet luovat kodille oman persoonan kertoen samalla asunnossa asujan tarinaa.

4 Idän ja lännen kohtaaminen
Minimalistiseen skandinaaviseen tyyliin istuvat mainiosti japanilaisen eleettömyyden innoittamat huonekalut. Nyt ihastutaan vaaleaan puuhun ja luonnollisiin materiaaleihin, kuten nahkaan, pellavaan ja bambuun. Idän tunnelmaa löytyy myös erilaisista kuoseista ja printeistä. Lisäksi pehmeitä itämaisia piirteitä luodaan erilaisilla hapsuilla, materiaaleilla sekä huolettomalla tavaroiden yhdistelyllä eri kulttuureista. 

 

Lue myös sisustajan muistilista >

Lue myös: "Rohkeutta tapetointiin" >

Lue myös: "Stailauksella vauhtia myyntiin" >

sisustus
Trendit
habitare
messut
persoonallinen
tyyli

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva