Sovelluksella
ammattilainen
apuun

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuva KodinPro, Digimag/Mirka Happonen
Kun kotisi tarvitsee ammattilaista, apu tulee jatkossa löytymään älypuhelimen avulla.

Silloin kun muodostuu avuntarve saada ammattilainen kotiisi tekemään huolto- ja asennustöitä, vapaana olevan ammattilaisen löytäminen ei ole välttämättä yksinkertainen asia. Googlesta vapaana olevien ammattilaisten löytäminen on hakuammuntaa, mikä tarkoittaa useita puhelinsoittoja eri firmoihin. Kuopiolainen Yeoman Oy tuo markkinoille huhtikuun alusta KodinPro-sovelluksen, jonka tarkoitus on yhdistää sekä kuluttaja että tekijän vaivattomasti. Kuluttajalle tilauspalvelu on ilmainen, ja ainoa maksu tulee vain asiakkaan teettämästä työstä.

‒ Olemme huomanneet, että huolto- ja asennusapua tarvitseva kuluttaja joutuu yleensä soittelemaan useita palveluntarjoajia läpi ja tiedustelemaan milloin ammattilainen ehtii saapumaan paikalle silloin kun se sinulle itsellesi sopii. Ammattilaisella voi olla kalenterit puolestaan täynnä, saapuminen viivästyy ja kuluttaja joutuu tiedustelemaan asiaa taas seuraavasta firmasta, Yeomanin Jari Parviainen kertoo. 

Idea sovellukseen lähti Lauri Ahokkaan omasta henkilökohtaisesta tuskailusta, kun hän yritti löytää sopivaa ammattilaista tiettyyn paikkaan ja juuri tietyksi ajaksi, jotta omat aikataulut pitäisivät. 

‒ Varsinaisen ahaa-elämyksen koin, kun huomasin, että kuluttajapuolella on sama ongelma, mutta vielä moninkertaisesti suurempana. Päätin tehdä asialle jotakin, ja kehitimme kumppanieni kanssa KodinPro-palvelun. Olen varma, että palvelu hyödyttää niin palveluntuottajia kuin kuluttajiakin. Saavutettavuus on kummankin etu, Ahokas kommentoi.

YRITYKSILLE PALVELUN käyttäminen maksaa euron päivässä, joka vastaa suuruudeltaan kuukausittaista nettiliittymämaksua. Sovellus on samalla edullinen mainontakeino, jossa yritykset on kohdennettu eri palvelujen alle. Sovelluksen helppous ja vaivattomuus palvelee molempia osapuolia.

‒ Käytännössä homma toimii niin, että kuluttaja valitsee sovelluksesta minkälaisia palveluita hän etsii sekä minne ja milloin hän apua haluaa. Tällöin sovellus lähettää työpyynnöt niille yrityksille, joilla on silloin kalenterit auki. Ne yritykset, joilta vapaata löytyy, hyväksyvät työpyynnön, minkä jälkeen kuluttaja voi valita haluamansa toimeksiannon toteuttajan. Lopuksi asiakkaan yhteystiedot välittyvät yritykselle, joka ottaa yhteyttä asiakkaaseen, Parviainen selventää.

‒ Palvelustamme löytyy ammattilaista rakentamiseen, sähkö- ja LVI-töihin, nuohoamiseen, lumenpudotukseen sekä muutto- ja siivousapua. Palvelu soveltuu kaikille, olipa sitten kyse pienestä avuntarpeesta tai suuresta urakasta, Ahokas jatkaa.

KodinPro / Yeoman Oy
Puh. 0400 217 353
PL 352, 70101 Kuopio
www.kodinpro.fi

kodinpro
Remontointi
mobiili
sovellus
ammattilainen

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva