Säihkyvää tunnelmaa

Säihkyvää
tunnelmaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Sara Pakarinen
Nuorenparin jouluun kuuluu läheisten näkeminen ja rauhoittuminen. Joulukodin tärkeinpinä sisustuselementteinä ovat kimaltelevat, hopeanhohtoiset ja kristalliset pienet koristeet, valot sekä kynttilät.

Christian Kanerva ja Saga Iinatti viettävät tänä vuonna neljättä yhteistä jouluaan. Aiempina vuosina he ovat yhdessä kiertäneet vuorovuosin molempien vanhempien luona ympäri Suomea ja maailmaa. Tänä vuonna suunnataan aatoksi Tahkolle Kanervan perheen ja sisarusten pariin.

‒ Erilaisin joulumme on vietetty Intiassa, Sagan äidin luona. Se oli elämys, muttatoivon perinteistä valkeaa joulua, kertoo Kanerva.

PARISKUNTA MUUTTI Helsingistä Kuopioon alkusyksystä, jolloin Kanervalla alkoivat korkeakouluopiskelut. Hänestä on hienoa olla jälleen Savossa monen muualla vietetyn vuoden jälkeen. Iinatti puolestaan kertoo olevansa aivan uusi Kuopiossa, mutta ihastuneensa kaupunkiin jo syvästi.

‒ Olen käynyt täällä jo aiemmin Christianin mukana muutamia kertoja sekä viettänyt aiemmin yhden joulun Kuopiossa, mutta muuten kaupunki on minulle ollut tuntematon, kertoo Iinatti.

Pariskunnan mieleen on, että turha jouluhössötys unohdetaan ja keskitytään rauhoittumiseen. Heille tärkeintä on nauttia kiireettömyydestä sekä läheisten seurasta. Parista on mukavaa viettää joulu kerrallaan yhden vanhemman kanssa, jolloin ei tarvitse enempää miettiä aikataulutuksia ja ketä näkee milloinkin.

Jouluaattona pariskunta nukkuu pitkään ja katsoo Joulupukki ja noitarumpu -elokuvan. Sen jälkeen siirrytään viettämään iltaa perheen luokse, jossa joulupöytä notkuu herkkuja. Kanervalle joulupöydän kunkku on kinkku. Iinatin suosikki puolestaan on perinteinen lanttulaatikko. Myös joulusaunassa käyminen kuuluu illan kulkuun.

‒ Aloitan joka joulu pipareiden leivontaoperaation ajoissa. Koristelen jokaiselle, jonka kanssa vietän joulua, oman nimipiparin lahjaksi. Sen sijaan kaikki muut lahjat tulee aina hankittua viime tingassa. Olen aina kauppojen viimeinen, nauraa Iinatti.

Joululahjoista parilla on selkeä linjaus, sillä he ovat sopineet, etteivät osta toisilleen lahjoja. Molemmille riittää toisen seurasta ja joulun tunnelmasta nauttiminen.

‒ Emme osta toisillemme väkisin lahjoa, mutta jos jotain täydellistä löytää, niin saa sen hankkia, pari kertoo.

 

Sagan vinkit joulutunnelmaan

1. Rauhoitu ja rentoudu
Ota aikaa itsellesi ja perheellesi. Joulu tulee joka vuosi, joten siihen kannattaa suhtautua rennosti.
2. Kuuntele joulumusiikkia
Virittäydy tunnelmaan vaihtoehtoisilla joululauluilla. Meitä viehättävät raskaammat versiot.
3. Tehkää asioita yhdessä
Laittakaa yhdessä ruokaa, katsokaa jouluohjelmia tai pelatkaa lautapelejä.

JOULUNA KESKUSTAN läpitalon asunnon keittiöstä voi ihailla Tuomiokirkkoa ja kuunnella sen kellojen kutsuvan juhlakirkkoon. Keittiössä valmistuvat näppärästi riisipuurot ja pikaiset aamupalat. Muut voivat pitää seuraa saakerekeittiön ääressä samalla, kun kokki valmistaa ruokaa. Olohuoneen suuren ruokapöydän ääreen mahtuu useampikin jouluvieras juhla-aterialle.

 Ylimmän kerroksen asunto on valoisa, sillä luonnonvalo pääsee sisälle joka puolelta. Pimeinä talvi-iltoina päälle laitetaan kristallikruunut – joita löytyykin jokaisesta huoneesta. Valovoimaa saadaan myös kodin kymmenillä kynttilöillä, jotka luovat lämmintä tunnelmaa. Kynttilöitä löytyy monen mallisia ja -kokoisia. Yksi vinkeimmistä yksityiskohdista on kynttilöihin tökättävät hopeakoristeet. Näin kauniin kynttilän raaskii polttaakin.

Kodin vaaleaan sisustukseen on luotu kontrastia tummalla puulla. Joulukoti on puettu kauden koristeisiin harkitusti. Arvokasta juhlan tunnelmaa luovat hopeiset yksityiskohdat ja tarkalla maulla valitut koristeet. Vaaleutta piristävät kirkkaanpunaiset yksityiskohdat. Lämpimät tekstiilit kutsuvat rentoutumaan ja rauhoittumaan joulun tunnelmaan. 

Kuvausyhteistyössä Piáttaco. www.piattaco.fi

kuopio
joulu
koti
joulusisustus
joulukoti
piattaco

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva