Rohkeita värejä keittiöön

Rohkeita värejä
keittiöön

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Insaco Oy
Keittiön ilmeen uudistamisen ollessa ajankohtaista on aika katsastaa vuoden tulevat trendit. Tällä hetkellä suositaan ajattoman klassista tyyliä ja kauniita yksityiskohtia.

Hyvästi korkeakiiltopinnat ja skandinaavinen valkoisuus, sillä nyt suositaan mahtipontisia värejä ja pintoja. Tekstiileissä halutaan kuoseja ja värejä, mutta kokonaisilmettä rauhoitellaan harmaan sävyillä. Pienissä yksityiskohdissa suositaan messinkiä ja kuparinsävyjä. Harmaat sävyt ovat nyt uusi valkoinen.

Väripaleteissa luodaan kontrasteja vahvoilla murretuilla sävyillä, kuten tumman vihreällä tai viininpunaisella. Keveyttä tuodaan kasveilla, kukilla ja metallisilla yksityiskohdilla. Tummia sävyjä yhdistellään vaaleisiin puunsävyihin. Trendikäs sisustaja valitsee kaapin oviin tumman rouhean tammipinnan. 

Varsinkin esillä pidettävien keittiötarvikkeiden hankintaan trendit vaikuttavat selvästi. Leipälaatikoiden, paperitelineiden, keittiön pienkoneiden sekä tekstiilien hankinnassa halutaan varmistaa, että ne sopivat keittiön ja koko kodin värimaailmaan. 

Pitkään vallalla olleet valkoiset keittiöt saavat uutta ilmettä rohkeista väreistä ja mielenkiintoisista pinnoista. Pinnoissa suositaan yhä monipuolisuutta: kivi-, komposiitti-, lasi- ja massiivipuumateriaaleja, joita yhdistellään nyt huolettomasti. Katseenvangitsijana toimivat erilaisten pintojen yhdistelmät. Mattapintoja yhdistellään rohkeasti kiiltävän lasin tai luonnonläheisen kiven kanssa. Isoissa pinnoissa kannattaa olla tarkka värien ja muotojen suhteen, mutta pienemmissä elementeissä voi valita rohkeampiakin kuoseja. Suosiossaan ovat myös trendikkäät lasiset vedin laatikostot ja puiset aterinlaatikot, jotka luovat viimeiset silauksen keittiön ilmeeseen.

KEITTIÖN HYVÄSTÄ ja tarkasta remonttisuunnitelmasta ei tule tinkiä, sillä keittiö on usein paikka, jossa perhe viettää eniten aikaa. Kun keittiö tehdään kerralla onnistuneesti, se on pitkäikäinen sijoitus. Keittiötä pitää suunnitella käytännöllisyyden kautta. Kun rungoltaan hyvään keittiöön saadaan oikeanlaiset kalusteet, tulee upea ulkonäkö kaupan päälle. 

UUDEN KEITTIÖN suunnittelussa korostuvat kaksi puolta: konkreettinen tilankäyttö ja visuaalinen tilantuntu. Tilankäytössä huomioidaan keittiön todelliset mitat. Huonekorkeutta voidaan hyödyntää jatkamalla seinäkaappeja katonrajaan saakka. Keittiösaarekkeet ovat tulleet jäädäkseen, sillä sarakkeen ympärillä oleskelu ja ruuanlaitto yhdistyvät mutkattomasti. 

 

koti
kuopio
keittiö

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva