Pihakeittiössä 
on tunnelmaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Omaan pihaan tai terassille voi helposti rakentaa oman kesäkeittiön.

Tavallisten grillien lisäksi erilaiset puulämmitteiset takat ja hellat ovat nostaneet suosiotaan. Monien omakotitalojen terassit on nykypäivänä lasitettu, ja niissä takka toimii myös oivana tunnelman luojana ja lämmittäjänä ilmojen viiletessä. Modernit takat lämpenevät nopeasti ja pitävät lämpöä pitkään parin puukalikan voimin. Esimerkiksi valurautainen Leda Troll toimii niin grillinä, savustimena, parilana kuin terassin lämmittäjänäkin.

– Tukevat ja jykevät takat ovat turvallisia, sillä ne pysyvät paikallaan myrskylläkin. Tärkeää on kuitenkin muistaa noudattaa ohjeiden paloturvallisuusneuvoja, kertoo Esko Tikkanen Kuopion Uunilta ja Kaakelilta.

Puuhella on kätevä keittiön jatke, kun oman puutarhan marjat halutaan mehustaa tai hillota varastoon. Huvimajaan tai pihamökkiin sijoitettava hella pitää käryt ulkona, joten talon keittiössä pystyy keskittymään päivittäisiin toimiin. Pienempi puuhella on varsinkin erämökkien suosikki, sillä siinä paistuvat eväät ja keittyvät kahvit helposti ilman sähköjä.

Huvimajat tuovat retkeilytunnelmaa myös kotipihaan, sillä niissä on helppo järjestää juhlat, illanvietot tai pidemmät illalliset avotulella tehdyn ruuan ääressä. Majat toimitetaan osina, ja niitä voidaan räätälöidä vaihtamalla tulipesät mieleisikseen tai lisäämällä puuhellan toiseksi pisteeksi.

– Mökkien ja takkojen toimittamiseen menee noin 2–3 viikkoa. Majoissa on mukana hyvät ohjeet, joten ne saa pystytettyä itse yhdessä työpäivässä. Lisäksi mallikappaleet myydään syksyllä pois uusien tieltä, vinkkaa Tikkanen. 

KUOPION UUNI JA KAAKELI
Kolmisopentie 16, Kuopio
Puh. 017 366 3361
www.uunijakaakeli.fi 

Kuopion Uuni ja Kaakeli
pihakeittiö
kota
huvimaja
grilli
kamiina
takka
Mökki
Leda Troll

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva