Mars matto-
ostoksille

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Suomalaiset ostavat perinteisesti liian pieniä mattoja tai saattavat pitää mattoa vain pakollisena pahana, joka nyt vain kuuluu olla.

1 Varaa maton hankkimiseen tarpeeksi aikaa. Pohdi huolella millaiseen tilaan matto tulee ja mittaa huoneen koko.

2 Marssi matto-ostoksille kuvan kanssa. Asiantuntijat näkevät kuvasta millainen matto huoneeseen ja talouteen sopii. He osaavat suositella myös allergiakoteihin sopivia mattoja.

3 Unohda pikkumatot – huonekalut tulee koota maton päälle ilman, että koko matto peittyy. Jos sohvapöytä peittää koko maton, matto on liian pieni.

4 Maton tulisi ulottua noin 50 senttiä ruokapöydän tai sängyn reunan yli. Maton pitää riittää tuolien alle myös silloin, kun ne on vedetty pois pöydän alta. Reunalta putoava tuoli voi olla myös turvallisuuskysymys.

5 Valitse myös eteiseen tarpeeksi leveä matto, joka kestää kulutusta.

6 Pyöreät matot käyvät erinomaisesti esimerkiksi aulatiloihin, joihin on monta sisäänkäyntiä.

7 Mittatilauksesta onnistuvat jokaiseen tilaa sopivat matot. Huoneet eivät enää ole standardikokoisia, joten matto-ostoksilla voi unohtaa aiemmin opitut määritelmät.

8 Suosi luonnonmateriaaleja tai laadukkaita keinokuituja. Esimerkiksi laadukkaat villa-, sisal- tai puuvillamatot kestävät vuosikausia hyvällä hoidolla. 

 

Vinkit antoi Sisustus Picason yrittäjä Ninamarie Antikainen. Hän on luotsannut monille vuosikymmenien ajalta tuttua liikettä äitinsä jalanjäljissä keväästä 2018 saakka. Liike on erikoistunut jokaiseen kotiin ja toimistoon sopiviin mittatilausmattoihin ja -tekstiileihin.

Sisustus Picaso
Puijonkatu 24, Kuopio
Puh. 017 261 5819
www.sisustuspicaso.fi

koti
asuminen
sisustus
Matto
vinkit

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva