Luovuudella toimivia säilytysratkaisuja

Luovuudella
toimivia
säilytysratkaisuja

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Shutterstock
Kekseliäisyyttä tarvitaan, kun kaikille tavaroille etsitään omaa paikkaa. Lisätilaa voi löytyä myös yllättävistä paikoista.

1 Kamat laatikkoon
Mikäli jokainen asunnon kaappi on jo täynnä tavaraa, voi loput tavarat jättää esille. Sievät korit ja säilytyslaatikot voivat olla tasoilla, hyllyillä ja lattialla kauniissa pinoissa. Säilytyskorit auttavat saamaan suurenkin tavaramäärän helposti hallintaan käytännöllisesti ja katseenkestävästi. Jos kodista on portaat, kannattaa niiden alle jäävä tila myös hyödyntää säilytystilana.

2 Kauniisti esille
Kaikkea ei tarvitse kätkeä piiloon. Esineet voi jättää myös nätisti esille esimerkiksi avohyllyihin tai ripustimiin. Lattiat sen sijaan kannattaa jättää tyhjiksi, mikä lisää tilan tuntua pienemmässäkin kodissa. Hyödynnä reippaasti korkeaa seinätilaa ja nosta asiat sinne ripustimien, hyllyjen tai koukkujen avulla.

Keittiössä saa kattiloille lisätilaa ripustamalla niitä roikkumaan seinäkoukkuihin. Pienet tavarat, kuten teesiivilät, pullonavaajat ja kauhat, voi ripustaa kauniiseen keittiötankoon. Kaappien laatikoihin saa tavaroille järjestystä hankkimalla laatikonjakajia ja lokeroita, näin etsityt esineet löytyvät näpsäkästi.

Eteisessä kengät tulevat kauniisti esille erillisistä lokeroista koostuvassa hyllykössä. Se sopii hyvin kenkien lisäksi pikkutavaroiden säilytykseen. Monen kodista löytyvät sisustustikkaat, joiden askelmille voi asetella kenkiä, kirjoja, tai joihin voi ripustaa laukkuja. Ahtaan käytävän seinän voi hyödyntää hyllyrivillä. 

3 Kaapit järjestykseen
Varsinkin vaatekaappi saattaa kaivata järjestelyä. Mikäli käytössä on vain murto-osa vaatekaapin sisällöstä, on aika käydä kaikki läpi. Kierrätä tai myy eteenpäin turhat tilanviejät, jotta hahmotat, kuinka paljon säilytettävää todellisuudessa on. Osittele alusvaatteet omiin lokeroihinsa ja viikkaa t-paidat omaan pinoonsa. Järjestys auttaa myös vaatteiden löytämistä kaapista.

Kätevä ja visuaalinen tapa on ripustaa vaatteet trendikkääseen rekkiin, jolloin ne ovat kauniisti esillä ja säästävät vaatekaapin kapasiteettia. Rekin lisäksi myös vaatteille ja asusteille voi hyödyntää seinätilaa. Esimerkiksi reput ja laukut voi asettaa siirrettävillä koukuilla roikkumaan vaikkapa oveen.

4 Lisätilaa sängyn alle
Keskivertosängyn alle jää yli kolmen neliön verran tilaa, joka kannattaa hyödyntää säilytystilana. Käytännöllisiä ratkaisuja ovat esimerkiksi rullilla liikkuvat säilytyslaatikot tai erillinen säilytyskoroke, joka asennetaan sängyn alle. Yksi ratkaisu on hankkia suoraan sellainen sänkyrunko, jonka alla on valmiiksi kaappitilaa. Myös supertrendikkäät parvet luovat kaappitilaa pienempiinkin asuntoihin. Parvella saa lisätilaa useita neliöitä, joita voi hyödyntää esimerkiksi työtilana tai pienenä erillisenä makuuhuoneena. 

5 Yhdistä

Yhdistelemällä huoneita voi säästää tilaa.
Vaatehuoneeseen saa mutkattomasti luoduksi pienen työhuoneen.

#koti&asuminen2020
Säilytys
Säilytysratkaisut
sisustaminen
luovuus

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva