Leikkisät

juhlakukat

Teksti: NMT/Outi Kokkarinen, Heta Jyrälä Kuva: Pixabay
Jokainen ihminen on kimpun arvoinen. Kukkien väriloisto on merkittävä osa juhlatunnelmaa. Leikkisät asettelut ja kokeilevat koristelut viimeistelevät trendikkäät kukkakimput. Persoonallisella kukkalahjalla ilahdutat varmasti päivänsankaria.

Sisustuksen trendit heijastuvat vahvasti myös kukka-asetelmiin. Asetteluissa näkyy entisajan kasvien paluu. Nostalginen neilikka on edullinen kukka kimppuihin ja asetelmiin, ja sillä saa helposti aikaiseksi rehevyyttä pienemmälläkin budjetilla. Kevään ja kesän asetteluiden trendikkäin väri on vihreä, jonka sävyjä kasvikunnasta löytyykin koko skaala. Vihreän lisäksi erisävyiset violetit ja siniset kukat antavat potkua asetelmiin.

LEIKKOKUKISSA ARVOSTETAAN kestävyyttä, jota neilikaltakin löytyy. Muita uudelleen trendikkäitä kukkia ovat perinteiset vahakukat, ruusut ja harsokukka. Viherkasveissakin luotetaan nostalgisiin lajikkeisiin, kuten muorinkukkaan ja rönsyliljaan. 

Kimppuihin ja asetelmiin saa tuotua lennokkuutta kukkavalinnoilla sekä hyödyntämällä esimerkiksi rottinkikeppejä ja heiniä. Teemaan sopivaa ilmettä ja väriä voi luoda pajukehikolla, helmillä ja erivärisillä nauhoilla. Trendikäs kaivaa kaapeista mummon vanhat vaasit tai tekee löytöjä kirpputoreilta. Nyt suositaan leikkisiä ratkaisuja. 

Kukkakimpuissa luonnollisuus ja ekologisuus ovat selkeitä trendejä. Kimput saavat olla vallattomia ja epäsymmetrisiä. Täydellisen epätäydelliset kimput ovat loistovalintoja myös morsiamelle.

Kevään valmistujaisjuhliin kuuluu oleellisena osana poseeraaminen salamavalojen loisteessa. Perinteisen ruusun vaihtoehtona valmistujaiskuvaa voi elävöittää rohkeammalla kukkavalinnalla. Kauniita vaihtoehtoja ovat näyttävät yksittäiset kukat kuten kalla, pioni, miekkalilja tai flamingonkukka.

Perinteisen asetelman tai kimpun lisäksi kukkia voi hyödyntää juhlissa monin eri tavoin. Leikkokukkakranssi ulko-ovessa sekä kukat aulassa ja muualla juhlatiloissa antavat juhlavan ensivaikutelman jo vieraiden saapuessa. Kattauksessa kukkia voi käyttää servietin ympärillä tai lautasen päälle voi asettaa kauniisti esimerkiksi yksittäisen ruusun. Myös viherkasvit toimivat osana juhlakattauksen koristelua.

JUHLAPÄIVÄÄ EI haluta varmastikaan pilata aivastelulla, kutinalla tai vuotavalla nenällä, siksi kukkavalinnoissa kannattaa huomioida myös juhlavieraiden allergiat. Värillä on väliä, sillä saman lajikkeen eriväriset kukat saattavat tuoksua toisia voimakkaammin.

juhlat
juhlan järjestäminen
suunnittelu ja valmistelu
juhlakukat
kukat

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva