Lämmitätkö

harakoita?

TEKSTI: nmt/heta jyrälä kuva: pixabay
Usein kerrostalojen ilmanvaihdon mukana harakoille karkaa poistuvan ilman mukana myös maksettua lämpöä. Ottamalla poistoilmasta lämpöä talteen voidaan lämmityskuluissa säästää pitkä penni.
Tsekkaa tämä
Virranta-yhtiöt
Katekuja 2, 70910 VUORELA, Puh. 0207 980 480, www.virranta.fi

Uudella lämpöpumpulla kiinteistön poistoilman mukana karkaava lämpö otetaan uudelleen käyttöön. Prosessissa lämmöntalteenottolaite ottaa poistuvan ilman talteen ja johdattaa sen lämpöpumpulle, joka hyödyntää lämmön kiinteistön tai käyttöveden lämmittämiseen.
- Taloyhtiöissä on kiinnostuttu uudesta menetelmästä säästää lämmityskuluissa. Parhaimmillaan Gebwell Combi -lämpöpumpun avulla jopa puolet ostetusta lämpöenergiasta voidaan uudelleen käyttää, kertoo Virranta-yhtiöiden toimitusjohtaja Petteri Virranta. 
Poistoilmalämpöpumpun tuottamalla energialla voidaan asuinkerrostaloissa kattaa 30–50 prosenttia tarvittavasta lämmöstä. Lämpöpumppu tarvitsee siten rinnalleen myös lisälämpöä, jota tuottaa jo olemassa oleva lämmitysjärjestelmä.
Pääsääntöisesti lämmön talteenottojärjestelmän voi asentaa vanhaankin taloon. Helpoimmin vanhan talon asennusprojekti sujuu esimerkiksi putkiremontin yhteydessä, jolloin kaikki putket voidaan sijoittaa vaivattomammin samaan koteloon tai hormiin. 
- Myös erillistyönä lämpöpumpun asentaminen on nopea homma, jossa asukkaille tai taloyhtiölle itselleen ei tule ylimääräistä vaivaa. Yrityksemme hoitaa koko projektin aina suunnittelusta koko toteutuksen loppuun saakka yhteistyössä laitteistovalmistaja Gebwellin kanssa, Virranta sanoo. 
 

Modernissa lämpöpumpussa on etähallintamahdollisuus. Isännöitsijä voi seurata järjestelmän kulutusta, tuottoa ja säästöä etänä haluamaltaan ajanjaksolta. Parhaimmillaan investointi poistoilman lämmön talteenottoon maksaa itsensä takaisin reilusti alle kymmenessä vuodessa.

 

ilmanvaihto
lämmöntalteenotto
koti
rakennus

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva