Kortit kutsuvat

juhlaan

Teksti: NMT/Heta Jyrälä Kuva: Pixabay
Kutsukortit toivottavat vieraat tervetulleiksi juhliin. Kortit voi askarrella itse, tilata graafikolta tai hyödyntää erilaisia nettipalveluita. Persoonalliset kortit välittävät vieraille juhlan tunnelmaa jo ennakkoon.
Muista nämä

Kutsukortit lähetetään noin kuukautta ennen juhlapäivää. Hääjuhlien ennakkokutsut voidaan toimittaa noin puolivuotta etukäteen, jotta mahdollisimman moni pystyy osallistumaan. Kiitoskortit lähetetään kolmen viikon sisällä juhlista.

Kutsukirjeen tekstit

  • Kutsun saaja(t)
  • Kuka juhlii ja mitä juhlitaan
  • Juhlien päivämäärä ja kellonaika
  • Juhlapaikka (ja jatkopaikka)
  • Pukeutumiskoodi
  • Päivämäärä, johon mennessä ilmoittaudutaan
  • Puhelinnumero, johon vastausta pyydetään
  • Mahdolliset erityisruokavaliot
  • Liitä mukaan ajo-ohjeet

Nykyään lähes kaiken saa valmiina kaupasta ja yleensä suositaan nopeaa ja helppoa. Itse tekemällä juhlan kutsuista saa varmasti mieleiset ja omannäköiset. 

Askartelussa vain taivas on rajana. Tarvikkeita löytyy enemmän, kuin aloittelija osaisi arvatakaan. Esimerkiksi korttipohjia on eri väreissä ja muodoissa, helmiäisvärillä ja ilman, kohokuviolla ja tasapintaisena. Tässä kohtaa voi valinnan vaikeus yllättää.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa selata Pinterestia, Instagramia ja muita internetin kuvapalveluita sekä tutustua askarteluliikkeiden ja -lehtien ideoihin. Käymällä paikallisissa liikkeissä paikan päällä, askartelija saa ammattilaisten vinkkejä materiaalien valintaan ja käyttöön. Hyvä etukäteissuunnittelu pitää askartelun hauskana, kun vältytään ylimääräiseltä hermojen kiristelyltä.

KORTIN TEKEMINEN aloitetaan valitsemalla teemaväri. Valinnan jälkeen on helpompi lähteä suunnittelemaan kortin tyyliä ja muita elementtejä. Kortteja voi koristella esimerkiksi nauhoilla, helmillä, pitsillä, tyllillä ja valmiilla tarroilla. Glamouria korttiin saa muun muassa kristalleilla sekä kultaisilla ja hopeisilla elementeillä.

Mieleisten ideoiden ja materiaalien löytämisen jälkeen kutsukortista tehdään koeversio. Koevedos auttaa hahmottamaan paljonko materiaaleja menee koko korttisatsin tekemiseen. Monet ideat ja yksityiskohdat konkretisoituvat ja loksahtavat paikoilleen vasta käytännön toimissa. Koeversiovaiheessa on hyvä varmistaa, että suunnitellulle kortille löytyy oikeankokoisia kirjekuoria. Koeversion perusteella on helpompi hankkia kaikki kortteihin tarvittavat materiaalit kerralla, jolloin kaikista kutsuista saadaan halutunlaisia.

ASKARTELULLE KANNATTAA varata tarpeeksi aikaa. Kortit voi hyvin tehdä talkootyönä, johon kutsutaan näppärät ystävät kaveriksi. Korttilinjastolla jokainen vastaa yhdestä osa-alueesta, joten lopputuloksena on nopeammin liuta kauniita kortteja sekä nauruntäyteistä ystävien kanssa vietettyä aikaa.

Ideat on helppo toteuttaa kunnollisilla tarvikkeilla. Nyt on aika teroittaa sakset, hankkia tarpeeksi hyvälaatuista liimaa ja kaksipuoleista teippiä. Viimeistele kutsukirjeet koristelemalla sekä teemaan sopivilla postimerkeillä.

 

juhlat
juhlan järjestäminen
suunnittelu ja valmistelu
kutsut
kutsukortit
kortit
askartelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva