Keittiössä rohkeita

väreja ja pintoja

TEKSTI NMT media/Mirka happonen KUVA pixabay
Keittiön sisustaminen alkaa kiinnostaa päivien kirkastuessa. Tällä hetkellä suositaan avaraa ja monipuolista keittiötä. Hyvin suunniteltu uudistus mahdollistaa käytännöllisen ja kauniin kokonaisuuden.

Kevään tullen keittiön tekstiileissä suositaan raikkaita värejä ja luonnonläheisyyttä. Myös kodinkoneet ja keittiötavarat päivittyvät. Värimaailmaa on syytä katsoa tarkkaan, jotta keittiöstä syntyy tyköistuva kokonaisuus, joka sopii myös kodin kokonaisilmeeseen. 

PINNOISSA SUOSITAAN monipuolisuutta: kivi, komposiitti, lasi ja massiivipuu -materiaaleja yhdistellään nyt huolettomasti. Katseenvangitsijana toimii erilaisten pintojen yhdistelmät. Mattapintoja yhdistellään rohkeasti kiiltävän lasin tai luonnonläheisen kiven kanssa. Isoissa pinnoissa kannattaa olla tarkka värien ja muotojen suhteen ja pienemmissä elementeissä valitaan rohkeampiakin kuoseja. Moni haluaa sisustaa keittiötään myös rouhealla puulla. Kuvioista puolestaan löytyy geometrisia muotoja.

TÄNÄ KEVÄÄNÄ keittiön väreissä luodaan kontrasteja pehmeillä pastellisävyillä, sekä raikkailla väreillä. Klassiset perussävyt ovat yhä pinnalla: valkoinen ja sen eri sävyt, musta ja harmaa. Väriä löytyy ripauksina varsinkin ruokailutilan kalusteista sekä tekstiileistä. 

Varsinkin esillä pidettävien keittiötarvikkeiden hankintaan trendit vaikuttavat selvästi. Leipälaatikoiden, paperitelineiden, keittiön pienkoneiden sekä keittiötekstiilien hankinnassa halutaan varmistaa, että ne sopivat keittiön ja kodin värimaailmaan. Pitkään vallalla olleet valkoiset keittiöt saavat uutta ilmettä rohkeista väreistä ja mielenkiintoisista pinnoista.

SUUNNITTELUSSA KOROSTUU kaksi puolta: konkreettinen tilankäyttö ja visuaalinen tilantuntu. Tilankäytössä huomioidaan keittiön todelliset mitat. Huonekorkeutta voidaan hyödyntää jatkamalla seinäkaappeja katonrajaan saakka.  Keittiösaarekkeet ovat tulleet jäädäkseen, sillä sen ympärillä oleskelu ja ruuanlaitto yhdistyy mutkattomasti.

Keittiön hyvästä ja tarkasta remonttisuunnitelmasta ei tule tinkiä, sillä keittiö on usein se paikka, jossa perhe viettää eniten aikaa. Kun se tehdään kerralla onnistuneesti, se on pitkäikäinen sijoitus. Keittiötä pitää suunnitella käytännöllisyyden kautta. Kun rungoltaan hyvään keittiöön saadaan oikeanlaiset kalusteet, tulee upea ulkonäkö kaupan päälle. Keittiökaapit ovat nyt lähes vetimettömiä, sillä nyt suositaan pomppusalvoja ja Tip On -mekanismia. Pomppusalvat luovat selkeän ilmeen keittiöön. 

 

keittiö
koti
sisustus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva