Kesäkalusteet jatkavat kodin

sisustusta

Teksti: Tiia Pitkänen Kuvat: IKEA
Kesän 2014 ulkokalustevalikoima on pullollaan värejä, materiaaleja ja muotoja. Olipa tarve sitten riippukeinulle tai juhlapaviljongille, ongelmia valintaan aiheuttaa lähinnä sen vaikeus monien vaihtoehtojen keskellä.

Perinteisen puun lisäksi suosittuja ulkokalustemalleja saa esimerkiksi helppohoitoisesta polyrottingista tai alumiinista. Jos kaipaa väriä, löytyy väriloiston ystäville vaihtoehtoja varsinkin kankaisista tuotteista. Tänä kesänä ulkokalusteita on tarjolla kaikenlaisille asujille kaupungista maaseudun rauhaan. Jaana Karinkanta IKEAsta kertoo erityisesti pienten ja kompaktien parvekekalusteiden, mutta toisaalta myös tavallista suurempien kesäkalusteiden saaneen huomiota kevään suunnittelussa.

- Pienelle parvekkeelle sopivia niin sanottuja puolikkaita, seinän viereen sopivia pöytiä ja aurinkovarjoja löytyy, kuten myös massiivisia pöytäsarjoja isommille kotipihoille, hän summaa.

KARINKANTA KERTOO innokkaiden sisustajien huomanneen viime aikoina mahdollisuuden jatkaa kodin yhtenäistä linjaa myös pihan puolelle. Esimerkiksi romanttisesta maalaistunnelmasta pitävän puutarhaan tai parvekkeelle sopivat massiivimäntyiset puutarhakalusteet, joita löytyy myös valkoisina. Materiaalirintamalla perinteiselle puulle on kuitenkin löytynyt varteenotettava vastustaja.

- Kovin trendi tällä hetkellä on styreenimuovi kalusteissa. Se on helppokäyttöinen ja muotoiltu laudan näköiseksi. Koskettaessa se myös tuntuu hieman puiselta, Karinkanta selittää.

Virallisesti viime vuonna mallistoon ilmestyneet styreenimuoviset kalusteet ovat huoltovapaita, koska ne eivät reagoi aurinkoon tai ilmankosteuteen. Näin ollen niistä voi nauttia huoletta koko kesän. Kokeilunhaluisen sisustajan silmää sen sijaan saattavat miellyttää teräksisetkin kesäkalusteet.

- Teräs sopii ihanana uutuutena rohkeille sisustajille joilla on pilkettä silmäkulmassa. Teräksisiä tuotteita on helppo pinota tilan säästämiseksi, ja niitä löytyy ihanissa, iloisissa väreissä. Kolme kovaa suosikkia massiivimänty, akasia ja muovi näyttävät kuitenkin pysyvän aina pinnalla, Karinkanta sanoo.

kesäkalusteet

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva