Kattokin kaipaa huoltoa

Kattokin 
kaipaa huoltoa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Hämeen Laaturemontti Oy
Katse kannattaa nostaa talon ja mökin katoille säännöllisesti, jotta mahdolliset huoltotarpeet tulevat esiin ajoissa.

Kovalumiset talvet ovat katoille paha paikka. Painavan lumikuorman alla on aina vettä, joka lähtee valumaan helposti vanhempien talojen naulan- tai ruuvinreistä kohti eristevillaa ja rakenteita. 

– Varsinkin 1980-luvulla tehtyjen kattojen uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Kannattaa muistaa, että vakuutusyhtiöt korvaavat vain alle 30-vuotiaille katoille tapahtuneet vahingot, taustoittaa Kuopion yksikönjohtaja Tuomas Honkanen Hämeen Laaturemontista. 

Honkasen mukaan katto tulee uusia viimeistään siinä vaiheessa, kun siellä kasvaa jotain tai se vuotaa, siinä on halkeamia tai pinnoitteet ovat lähteneet. Helpointa on kutsua maksuton kattoasiantuntijansa paikalle arvioimaan tilanne ja antamaan samalla vedenpitävä tarjous kattoremontista.

Kattoremonteissa yritys on edelläkävijä, sillä riskittömän menetelmän avulla katto saadaan säältä suojaan päivässä. Koska katto ei ole avoinna päiväkausia, on kosteusvaurioiden riski lähes olematon ja talossa voi halutessaan asua koko remontin ajan.

Yritys on tehnyt suuria panostuksia asentajien työturvallisuuteen ja asennusten laatuun. Vuoden alusta se otti käyttöönsä koko talon kiertävät telineet, joiden avulla asennustyö helpottuu ja ergonomia paranee huomattavasti. Varsinkin viimeistelytyöt voidaan tehdä nyt suoraan telineiltä, ilman ylimääräistä kurkottelua. Telineet suojaavat myös asukkaiden kulkuteitä sekä pihakalusteita ja istutuksia. 

– Telineet tuodaan työmaalle alihankkijan toimesta paria päivää ennen remonttia ja viedään pois remontin jälkeen. Uusi katto on valmis kahdessa päivässä ja telineiden kanssa homma on hoidettu vajaassa viikossa, kertoo Honkanen.

– Kattokumppani kannattaa valita huolella tarkastaen referenssit ja taustat. Tarjouksista kannattaa varmistaa, että niissä on samat sisällöt. Myöskään kattoturvasta, kuten sadevesijärjestelmistä, kaiteista ja tikkaista, ei kannata tinkiä, selvittää Honkanen.

Hämeen Laaturemontti on koko Suomen laajuinen kattoremonttiyritys, jonka asiakkaista peräti 96 prosenttia suosittelee yritystä. Honkanen kumppaneineen on nyt käynnistämässä Kuopion yksikköä. Hyvän vastaanoton myötä ensimmäisiä kattoja päästään asentamaan jo toukokuussa. Yrityksen toimialaan kuuluvat profiilipelti ja tiilikattojen asentaminen ja huoltaminen.

– Tällä hetkellä olemme rekrytoimassa uusia tekijöitä. Yhteensä toimipiste tulee työllistämään noin 35 henkilöä, ja tavoitteena on asentaa vuosittain noin 300–350 uutta kattoa, tiivistää Honkanen tulevaisuuden suunnitelmat. 

Hämeen Laaturemontti Oy
Takojantie 5, 70900 Toivala
puh. 03-3398 6722, myynti@laaturemontti.fi
www.laaturemontti.fi

 

Hämeen Laaturemontti Oy
remontti
huolto
talo
asuminen
Mökki

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva