Katto hyvin, kaikki hyvin

Katto hyvin, 
kaikki hyvin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva PeltiKii Palvelu
Oma koti on monelle tärkein omaisuus, joten se kannattaa suojata hyvin. Reiätön katto kestää eliniän sekä suojaa talon rakenteita.
Pidä huolta katostasi

1 Tarkasta katto säännöllisesti. Joka kevät kannattaa tarkastaa tai tarkistuttaa katon kunto, sillä lumet ovat saattaneet tehdä tuhojaan.

2 Huolla kattoa. Pidä katto puhtaana ja huoltomaalaa tarvittaessa, jotta se pysyy hyvänä pidempään. 

3 Reagoi ajoissa. Jos katto ehtii vuotaa aikansa, usein remonttia tarvitaan myös rakenteisiin. Ennakoimalla säästät kustannuksissa.

4 Kutsu asiantuntijat tarkastuskäynnille, mikäli katon kunto yhtään mietityttää. Ammattilaiset kiipeävät katolle turvallisemmin ja näkevät nopeasti mahdolliset huoltotarpeet

Konesaumattu peltikatto pitää talon suojassa vuosikymmeniä. Piilokiinnitykset varmistavat, ettei kattoon tule asennusvaiheessa yhtään reikää. Näin myös mahdollisia vuotokohtia on vähemmän. Tavallisessa katossa poratut reiät peitetään esimerkiksi listalla tai tiivisteruuveilla. Kaksinkertaiset tiivistysaineella käsitellyt saumat takaavat, että keväisin sulavan lumipatjan vesi ei pääse kattopeltien saumoista sisään.

– Räätälöitävä käsityö varmistaa, että jokaiselle rakennukselle saadaan juuri oikeanlainen katto. Saamme pellistä muotoiltua vaikka minkälaista kupolia tai monimuotoisia kattoja rakennuksiin, joissa esimerkiksi harjat ja räystäät ovat eri korkeuksilla, kuvailee yrittäjä ja peltiseppä Markus Kauhanen.

TEKNIIKKANA SAUMATTU peltikatto on satoja vuosia vanha ja käytännössä toimivaksi todettu. Esimerkiksi kaikkien arvokiinteistöjen, kuten kirkkojen, kaupungintalojen sekä Kuopion puutalokorttelien katot, on tehty saumattuna peltikattona. 

– Ennen saumaus tehtiin käsin, nyt apuna on koneet. Tämä on modernia käsityötä, johon tarvitaan todellisia peltisepän taitoja. Ennen kuin uudet tekijät pääsevät apuhommia pidemmälle, heidät koulutetaan huolella tehtävään, Kauhanen kertoo.

Kauhasen ammattilaisrakentamisen puolelle suuntautunut PeltiKii Palvelu sekä kuluttajapuolen AitoKatto ovat Markus Kauhanen Oy:n aputoiminimiä. Yrityksellä toimii kaksitoista peltiseppää, joiden käsissä muotoutuvat saumattomiksi kokonaisuuksiksi kaiken muotoiset katot, metalliset julkisivut sekä muut peltityöt. Yrityksen työntekijät ovat sujuva sekoitus nuorekasta porukkaa ja pitkänlinjan konkariseppiä.

– Peltikatto on varma, helppohoitoinen ja turvallinen valinta. Huolella tehtynä se kestää eliniän, tiivistää Kauhanen. Saumatun peltikaton käyttöikä on helposti 50–70 vuotta. Tekninen takuu on voimassa 50 vuotta ja esteettinen takuu 25 vuotta. 

Projektin hintaan vaikuttaa työn laajuus eli onko kyse uuden katon rakentamisesta, vesikatteen vaihtamisesta vai korjataanko samalla myös rakenteita. Keskimääräinen hinta-arvio uudisrakentamisessa on suoran katon saumatulle pellitykselle noin 35 euroa per kattoneliö. Esimerkiksi rintamamiestaloissa kannattaa usein kattoremontin yhteydessä eristää yläpohjaa paremmin, jotta ilma ei karkaa harakoille tai lämpötilan vaihtelut eivät rasita rakenteita.

 

PeltiKii Palvelu / AitoKatto
Puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi
www.aitokatto.fi

kuopio
koti
asuminen
Remontointi
rakentaminen
KAtto
PeltiKii Palvelu
Aitokatto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva