Katastrofikokin 

kotona

Teksti ja kuva: Rieti Jauhiainen
NMT pääsi tutustumaan kuopiolaisen ruuanlaiton tositeeveetähden ja hänen puolisonsa kotiin.

Kauneusalan yrittäjä Tiia Nuutinen, 24, ja aluejohtaja Jani Lindqvist, 26, ihastuivat Julkulan rivitalokolmionsa valoisuuteen. Myös edellisen asukkaan tekemät perusparannukset olivat mieluisia. Isäntäväen eloa turvaavat vahti-chihuahuat Rudi ja Dino.

 - Asuimme aiemmin kerrostalokaksiossa ihan tilavasti, mutta halusimme kuitenkin rivariin ja kolmioon lisätilan jo koirienkin takia, Tiia kertoo.
 - Alkuperäiselle haaveelle yksitasoisesta asunnosta piti antaa periksi, mutta ehdoton vaatimus päätyhuoneistosta täyttyi. 

 - Samassa taloyhtiössä asuu sukulaisiakin, joten pohjaratkaisu oli tuttu. Myös asunnon valoisa iso olohuone, ja yleensäkin vaalea ilme, vaikutti myönteisesti ostopäätökseen, Jani jatkaa.
 - Selvisimme varsin pienellä pintaremontilla. Yläkertaan vaihdettiin lattia ja pari seinää maalattiin. 

Työteliäälle ja kiireiselle nuorelle parille koti on enemmän kääntymis- kuin kotoilupaikka, mutta viikonloppuisin ystäviä kutsutaan kylään. Sattuneesta syystä vieraille kokkaa yleensä asunnon isäntä, joka ilmoitti puolisonsa juuri parhaillaan televisiossa pyörivään Katastrofikokki -ohjelmaan.
 - Töiden ohella paljon minun aikaani vie jenkkifutisharrastus, Jani toteaa.
 - Alakerran tv-osaston ja keittiön lisäksi takapihan grillausmestat ovat enimmäkseen minun aluettani. Johtuneeko sitten ravintolakokin koulutuksestani, mutta pihvit ovat bravuurini. 

Katso kuvat: 

Kaksitasoisen asunnon hyviä puolia on oma rauha tarvittaessa. Kun pojat ovat kylässä alakerrassa, Tiia voi viettää aikaa yläkerrassa. Kesällä on kiva olla ulkona omalla takapihalla.
- Minulle on myös tärkeää, että kotona on siistiä. Työpäivän jälkeen onkin usein ensin touhuttava, että pystyy sitten rauhoittumaan, Tiia hymyilee.

JOS TEKNIIKKAPUOLI ja ruokahuolto onkin enemmän Janin hallussa, niin sisustuksesta ja kodinhengestä päävastuun kantaa Tiia. Kaikessa hyvin laatutietoinen kosmetiikan ammattilainen voisi vaihtaa järjestystä vaikka joka kuukausi ja pyrkii muutenkin olemaan perillä sisustusmaailman ulottuvuuksista.
- Pyrimme kalustamaan laadukkaasti ja meille se tarkoittaa kestävyyttä ja myös ajattomuutta. Jani tietää paljon materiaaleista huonekalumyyjän taustastaan johtuen.
- Seuraan somea, eli lähinnä Instagramin sisustusblogeja, ja selailen huonekaluliikkeiden kuvastoja. Työnkin puolesta tulee esteettistä silmää ja visuaalisena ihmisenä saan enemmän irti kuvista. Kun katson jotakin tilaa, tiedän vaistomaisesti, mitä se tarvitsee.

 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva