Kaikki lähtee suunnittelusta

Kaikki lähtee
suunnittelusta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Sisustuskorjaamo
Kolmen T:n sääntö auttaa kodin sisustuksen suunnittelussa.

Ennen kuin kodin sisustusta alkaa laittaa täysin uusiksi, kannattaa muistaa kolme T:tä: toiveet, tarpeet ja tyyli. Kun nämä on pohdittu huolella, sisustussuunnitelma alkaa hahmottua kuin itsestään. 

– Ensiksi tehdään hullu lista rajattomin resurssein kaikista kotiin liittyvistä toiveista. Sitten kartoitetaan todelliset ja realistiset tarpeet: millainen perherakenne on, onko kotieläimiä ja niin edelleen. Lopuksi määritellään itselle sopiva tyyli, se mikä tekee kodista kodin, vinkkaa yrittäjä Paula Valta Sisustuskorjaamolta.

Sisustussuunnittelija Mira Luostarinen täydentää, että kunnollisen suunnitelman lisäksi kannattaa aina laatia realistinen budjetti, käytettävissä olevat resurssit ja aikataulu. Resursseissa kannattaa olla itselleen rehellinen: tehdäänkö remontti töiden jälkeen vai loman aikana. 

– Jos oma aika tai visiot eivät riitä, ammattilainen kannattaa kutsua hätiin mieluummin liian aikaisin, Luostarinen muistuttaa. Samoin remonttitarpeet kannattaa tilata ajoissa, sillä monet tuotteet ovat tilaustavaroita.

Ammattilainen katsoo sisustusta, toiveita ja tarpeita uusin silmin. Samalla hän voi vinkata uusimmista trendeistä ja materiaaleista sekä kartoittaa jokaiseen tilaan parhaat mahdolliset ja kestävät materiaalit. Oikeilla pintamateriaalivalinnoilla on merkittävä vaikutus remontointitarpeeseen. Kun valitsee laadukkaat, omaan elämäntilanteeseen sopivat materiaalit, kodin pinnat pysyvät hyvinä useita vuosia.

– Hyvin suunniteltu koti palvelee asukkaitaan pitkään ja sujuvoittaa arkea. Yleensä tarpeita kannattaa miettiä 10–15 vuotta eteenpäin, jolloin elämäntilanne yleensä on jälleen muuttunut ja pinnat kaipaavat muutenkin kohennusta, Luostarinen mainitsee. 

Sisustuskorjaamo
Paula Valta puh. 050 511 3713
Mira Luostarinen puh. 041 319 1474

www.sisustuskorjaamo.fi       
www.instagram.com/sisustuskorjaamo
www.facebook.com/sisustuskorjaamo

 

Sisustuskorjaamo
sisustussuunnittelu
stailaus
#koti&asuminen2020
sisustaminen
sisustustrendit

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva