Askarrellen kohti

joulua

Teksti: Heta Jyrälä Kuvat: Jonna Kaasalainen
Jouluna on hyvä hetki koota ystävät tai perheet yhteiseen askartelutuokioon.

Askarrellen saa loihdittua persoonallisia koristeita somistamaan joulukotia. Omin kätösin tehdyt joulukortit ja -lahjat ilahduttavat taatusti saajaansa. Viime vuosina itse tehtyjen lahjojen suosio on kasvanut merkittävästi.

Askartelutyylejä on yhtä monia kuin askartelijoitakin. Tunnollisimmat aloittavat pikkutarkan joulukorttien askartelun jo kesällä ja toiset puolestaan luottavat huolettomampaan tyyliin. Loistava lahjaidea on käyttää liitumaalia purkin tai taulun maalaamiseen, jolloin tervehdyksen saa kirjoitettua siihen suoraan.

Koristelahjoiksi tehdään paljon mehiläisvahakynttilöitä sekä erilaisia himmeleitä. Mehiläisvahalevyt ovat näppärä keino kynttilöiden valmistamiseen, sillä levyt ovat heti käyttövalmiita. Perinteisten olkihimmeleiden lisäksi himmeleitä värkätään myös pilleistä ja helmistä.

Askartelussa voi hyödyntää ympäröivää luontoa, sanomalehtiä tai muuta kierrätysmateriaalia. Askartelukaupasta löytyy paljon erilaisia askartelutarvikkeita, papereita ja kimallusta, joiden avulla joulukortit ja -koristeet syntyvät näppärästi. Liikkeiden henkilökunnalta löytyy myös varmasti neuvoja ja kikkakolmosia askartelun avuksi.

Kokosimme ihania vinkkejä joulun valmisteluun. Päästä mielikuvitus valloilleen ja ryhdy toimeen.

 

ASKARTELUKULMA
Puijonkatu 28, 70110 Kuopio
www.askartelukulma.fi

joulu
jouluaskartelu
askartelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva