Ja musa soi

Ja musa soi

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Laadukkaan musiikkikasvatuksen parista on luontevaa siirtyä muihin musiikkiharrastuksiin tai musiikkiluokille. Annamaria Heikkinen ja Minna Muona odottavat innolla Pikku Priimin remontin valmistumista.

Musiikin vaikutuksista on olemassa paljon tutkimuksia, joiden mukaan musiikista on paljon iloa kaikenikäisille. Jo pienillä lapsilla musiikki tukee muun muassa kielenkehitystä, sosiaalisia taitoa, esiintymisvarmuutta sekä itsetunnon kehitystä.

Vuoden 2018 tammikuussa Petosen Amerikanraitille avattiin upouusi Musiikkipäiväkoti Priimi 1–6-vuotiaille lapsille. Nyt suosittu päiväkoti saa lisätilaa, kun parin kilometrin päähän valmistuu remontista uusi 14-paikkainen miniyksikkö marraskuuksi.

– Pikku Priimi on sisarusryhmä, jossa on 1–5-vuotiaita lapsia, kertoo yrittäjä ja päiväkodinjohtaja Minna Muona

POIKKEUKSELLISTA PÄIVÄKODISSA on, että siellä lasten musiikkikasvatuksesta vastaa erikseen resursoitu musiikkipedagogi, minkä lisäksi varhaiskasvatushenkilöstö käyttää musiikkia päiväkotiarjessa. Muonan yrittäjäkollega ja musiikkipedagogi Annamaria Heikkinen suunnittelee ja toteuttaa musiikkituokioita lasten kehitys- ja ikävaiheen mukaisesti. Puolen tunnin musapajoja järjestetään jokaiselle ryhmälle kahdesti viikossa. 

– Näissä odotetuissa musapajoissa lauletaan, soitetaan ja leikitään. Joidenkin lapsiperheiden kiireiseen arkeen tällainen integroitu toiminta voi sopia hyvin, kun päivähoidon jälkeen ei tarvitse enää mennä erityisiin musiikkiharrastuksiin, kuvailee Heikkinen. 

Päiväkoti on avoinna sovittujen hoitoaikojen mukaan kello 6–18 vuoden ympäri, myös heinäkuussa. Päiväkodin kasvatushenkilöstö keskittyy vain lasten hoitamiseen, joten siivoaminen ja tiskaaminen on sen alan ammattilaisten vastuulla.

Musiikkipäiväkoti Priimi
Amerikanraitti 10, Kuopio
Pikku Priimi
Kielonsaarenkatu 2, Kuopio
www.priimi.fi

musiikki
päiväkoti
priimi
varhaiskasvatus
lapsi
lapset
perhe
vanhemmat

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva