Ilmettä koristeilla

Ilmettä 
koristeilla

Teksti Digimag/Anne Kettunen Kuva Pixabay
Somistus luo juhlatilaan mieleenpainuvaa tunnelmaa. Kauniin lopputuloksen saa pienelläkin panostuksella.
Kokeile vaikka näitä:
  • Kaunista ja tuoksuvaa: Kukat ja asetelmat 
  • Rentoihin juhliin: Itse kerätyt luonnonmateriaalit
  • Tunnelmaa suureenkin saliin: Valonauhat
  • Pöytiin juhlavuutta: Kynttilät 
  • Näyttävät yksityiskohdat: Kivet ja kimaltavat koristeet 
  • Laadukkaat tekstiilit: Kangaslautaliinat

 

Juhliin valitaan tyyliin sopiva yhtenäinen koristelu, joka syntyy valaistuksen, värien, kukkien, koristeiden ja kauniin kattauksen avulla. Juhlapaikalla kattaukseen ja somistukseen kannattaa varata reilusti aikaa. 

 

TEEMAN VALITSEMINEN auttaa ehjän kokonaisuuden suunnittelua ja toteutusta. Harkittu kokonaisuus näkyy kautta linjan jo kutsukorteista alkaen. Jo kutsukortti kertoo vieraille tilaisuuden luonteen. Pääsalin lisäksi myös muut tapahtumapaikat laitetaan kauniiksi. Vieraiden saapuessa paikalle koristelu siivittää heti tunnelmaan.

Teemavärien valitseminen helpottaa juhlakoristeiden hankintaa sekä yhtenäisessä koristelussa onnistumista. Juhlan koristelun kokoamiseksi valitaan kaksi-kolme pääväriä sekä niitä täydentävä tehosteväri. Juhlapaikka toimii yleensä teemavärien inspiraationa, mutta väripaletin voi valita myös juhlasankarin mieltymysten mukaan. Juhlavuutta saa valitsemalla esimerkiksi pöytäliinat, pöytäkortit ja servietit päävärin mukaan.

Tarjoilupöytä on juhlatilan katseenvangitsija. Toisiinsa sointuvilla kynttilöillä, liinoilla, kukilla ja servieteillä saa kauniin esillepanon. Koristeeksi sopivat myös vaikkapa ilmapallot ja paperikoristeet. Valoilla luodaan juhlatilaan tunnelmaa varsinkin illan hämärtyessä. Kynttilöiden lisäksi erilaiset valonauhat ovat turvallinen ja näyttävä vaihtoehto.

KUKAT OVAT tärkeä osa juhlakoristelua. Kukka-asetelmiin valitaan yksi hallitseva väri, jota täydennetään sointuvalla sävyllä. Kesällä voi hyödyntää luontoäidin antimia poimimalla kukkien lisäksi erilaisia heiniä, saniaisia ja varpukasveja. Luonnonmateriaaleiksi sopivat myös hedelmät, marjat, havut ja kävyt. Sammaleesta ja jäkälästä saa loihdituksi kauniita kransseja. Muistathan kysyä tarvittaessa näiden keräämiseksi luvan maanomistajalta tai kaupungilta. Esimerkiksi rentoihin ja kotoisiin juhliin sopivat luonnonkasvit osaksi koristelua. Lisäksi ruokapöytiä voi kaunistaa vaikkapa itse kerätyillä minikimpuilla.

digimag
juhlat
tapahtumat
koristelu
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva