Hyvinvointia ja etätöitä
luonnon
lähellä

TEKSTI digimag/ heta jyrälä KUVAt kahdeksas päivä
Hektiseen liike-elämään saa puhtia tekemällä erilaisia irtiottoja arjesta. Viikonloppureissut tai jo päivän pyrähdys eri maisemaan tekee ihmeitä. Maiseman vaihtaminen rentouttaa ja saa palautumaan työrupeamasta.

Irtioton voi ottaa myös kesken työviikon, sillä pieni maisemanvaihto rentouttaa ja auttaa palautumaan arjen uurastuksesta. Työviikolla tietokoneen voi ottaa mukaan ja päättää ahkeroida uudessa ympäristössä. Etätyöt lisäävät tehokkuutta ja tyytyväisyyttä, joten mahdollisuus kannattaa hyödyntää. 

Kuopiolaisten helmi on lähellä oleva Tahko. Lähikohteesta voi hankkia vapaa-ajan asunnon, jossa hoituvat samalla sekä etätyöt että arjesta irrottautuminen. Vajaan tunnin matka varmistaa, että keskellä viikkoakin asunnolla on helppo piipahtaa.

‒ Tahkoa pidetään aktiivisten ihmisten perhekohteena, josta löytyy tekemistä jokaiselle. Alue on muutaman vuoden aikana monipuolistanut aktiviteettitarjontaansa ja kehittynyt ympärivuotiseksi viihdekeskukseksi. Uusimpana uutuutena joulukuussa tullaan avaamaan uusi koko perhettä liikuttava SuperPark, kertoo kiinteistönvälittäjä Raila Perttilä, jonka tietää mistä puhuu. Hän on tehnyt töitä ja viettänyt vapaa-aikaa Tahkolla 25 vuotta.

Bisneselämän ohessa palauttavaa rentoutumista tarjoavat niin upea luonto kuin liikunnalliset tekemisetkin. Tahkolla on mahdollista harrastaa liikuntaa laidasta laitaan. Laskettelun lisäksi alueella voi golfata, ratsastaa, vesiharrastaa, geokätköillä tai juosta pian Suomen pisimmissä portaissa. 

Tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen myös lisää luovuutta ja onnellisuutta, oli se sitten kävelyä, maastopyöräilyä, mönkijällä pöristelemistä tai veneilyä, ja edistää arjesta irrottautumista. Harrastusten ja iltaelämän ohessa voi myös tavata liike-elämän tuttavuuksia epävirallisemmin.
 

 

Kohteen perustiedot

Koivulankaari 6
• Huvila, 112,5 m2 + 12,5 m2
• Rakennusoikeutta jäljellä 75 m2
• Neljä huonetta, avokeittiö, saunaosasto ja parvi
• Kolme erillistä wc:tä, kaksi terassia
• Koneellinen ilmanvaihto, suora sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu ja varaava takka
• Rakennettu vuonna 2003

‒ Parempaa yhdistelmää etätöihin on vaikea löytää, sillä Tahkon hyvin varustellut mökit ovat jo käytännössä kakkoskoteja. Huvilat tarjoavat samat mukavuudet kuin kotikin. Aktiviteettien pariin pääsee sijainnista riippuen muutamassa minuutissa autolla tai kävellen, Perttilä avaa.

Perttilä kertoo, että tyypillinen tahkolainen moderni huvila on hyvin rakennettu ja hyvin pidetty. Tahkolla on hyvin tarjontaa erilaisista mökeistä. Innostuneena Perttilä kuvailee aivan Tahkovuoren ytimestä löytyvää, höylähirrestä rakennettua huvilaa. Kohteessa on neljä huonetta, avokeittiö, saunaosasto ja parvi. Huvilassa on noin sata neliömetriä, joten sinne mahtuu majoittamaan niin perheen kuin bisnesvieraatkin. Vanhalle Tahkon golfkentälle on vain pallonkantama ja talvisin laskettelurinteiden hissille pääsee suoraan jään yli hiihtämällä.

Luksusta kohteeseen tuovat suuret ikkunat, jotka tuovat huoneisiin luonnonvaloa ja avaruutta. Ikkunat antavat etelä-länsi pihalle, josta valoa tulvii kesät talvet. Tilavuudentuntua lisäävät myös kuultovalkealla maalatut seinähirret. Mukavalla lattialämmöllä varustettu kivilattia tuo asuntoon tyylikästä linjakkuutta. 

Toimivassa avokeittiössä kokkaaja pääsee nauttimaan muiden seurasta, sillä keittiö sulautuu hienosti avaraan ja korkeaan olohuoneeseen. Huoneiden suurista ikkunoista on upeat maisemat ulos. Olohuoneesta pääsee suoraan katetulle terassille, joka toimii hyvänä oleskelutilan jatkeena. Tilavalla terassilla voi grillata ja viettää kesäpäiviä isommallakin porukalla. Talvipäivästä puolestaan voi nauttia olohuoneen lämpöä varaavan takan ääressä.

Yöpaikkoja kohteessa on useita. Alakerrasta löytyvät kolme makuuhuonetta ja saunaosasto. Yläkerran parvella puolestaan on tilaa lasten leikeille tai yöpyville vieraille. Saunaosastolla on kaksi suihkua, pukuhuone sekä heti valmis -sähkökiuas löylyhetkiä varten.

‒ Tahko todellakin tarjoaa huikeita vaihtoehtoja etätöiden tekemiseen luonnon äärellä. Tällaisissa kohteessa hinta sekä laatu kohtaavat ja hyvinvointi lisääntyy, summaa Perttilä. 

Kahdeksas päivä oy
Porkkalankatu 24, HELSINKI 
Puh. 0500 775488
www.kahdeksas.fi

 

Kahdeksaspäivä
tahko
koti
Mökki

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva