Hyvät puitteet

suvijuhliin

Teksti: Saara Heiskanen Kuvat: Jukka Makkonen
Rippijuhlien, syntymäpäivien, häiden sekä muiden ulkona pidettävien juhlien järjestäminen onnistuu telttojen avulla säässä kuin säässä. Suojan lisäksi ne antavat juhlille myös arvoisensa raamit.

Vuokrattavien juhlatelttojen kokoja ja malleja on useita, joten sopiva vaihtoehto löytyy varmasti niin pienempiin kuin isoimpiinkiin juhliin.

- Olemassa on muun muassa helposti pystytettäviä standup-telttoja sekä metallirunko- ja alumiiniprofiilitelttoja. Standup-teltat sopivat hyvin esimerkiksi rivitalon takapihalla järjestettäviin pienimuotoisiin kotijuhliin. Yleisimmin saatavana on 3 x 6 m - ja 3 x 3 m -kokoisia telttoja, joihin mahtuu vaikkapa muutama pöytä ruokailua varten. Metallirunko- ja alumiiniprofiilitelttoihin mahtuu sitten paljon suurempi joukko juhlijoita ja pöytiä. 60 m2:n telttaan sopii hyvin tarjoilupöytä sekä noin 40 - 50 henkilöä. Isoihin kesähäihin on vuokrataan jopa 200 m2:n telttoja, Jukka Makkonen Maccoy Marketing Oy:stä kertoo.

- Teltan kokoa miettiessä olisikin hyvä pitää mielessä nyrkkisääntö, jonka mukaan jokaista juhlijaa kohden tulisi varata tilaa vähintään yksi neliömetri. Oma tila pitää muistaa varata myös muille toiminnoille, kuten tanssimiselle, bändille tai baarille.

VUOKRATELTTOJA KÄYTETÄÄN Makkosen mukaan monenlaisissa juhlissa.

- Telttoja vuokrataan rippijuhlien, syntymäpäivien, häiden ja yhteisöjen kesäpäivien viettoon sekä tietenkin moniin muihin kesäjuhliin. Teltat antavat hyvät puitteetpihajuhlien pitoon, säästä huolimatta. Ei haittaa vaikka sataisi, eikä auringon paahdekaan muodostu ongelmaksi. Teltat ovat huoliteltuja ja laadukkaita ja antavat myös tällä tavoin hyvät raamit juhlille.

- Teltan voi pystyttää lähes mihin tahansa. Mikäli kyseessä on pienen teltan tilapäispystytys, kuten juhlat omalla pihamaalla, siihen
ei tarvitse lupia. Jos kyseessä on suurempi teltta, joka on samassa paikassa useamman kuukauden, on hankittava rakennuslupa.

Juhlateltan voi vuokrata täysin varusteltuna.

- Halutessaan voi saada kaiken aina pysytyksestä purkuun saakka. Lisävarusteluihin lukeutuvat elementtilattia, pöydät ja tuolit sekä erilaiset tekstiilit, kuten matot, tuolihuput ja pöytäliinat. Myös ruoanlaittovälineet, lamput ja lämmitysvälineet viileiden iltojen varalle lukeutuvat lisävarusteluihin.

- Telttojen pystytyksen voi tehdä itsekin, erityisesti pienempien mallien kasaaminen onnistuu monelta. Mikäli kyseessä on isompi teltta, kannattaa pystytys jättää ammattilaisille, Makkonen kehottaa.

Vuokratelttojen hinta määräytyy koon ja varustelutason mukaan.

- Esimerkiksi pihahäihin tarkoitettu 5,2 x 12 m -kokoinen metallirunkoteltta pöytäpenkkisetteineen ja buffetpöytineen maksaa noin 600
euroa. Standup-teltan ilman varusteluita saa puolestaan parilla sadalla eurolla.

juhlat
kesäjuhlat

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva