Hyvän mielen joulusiivous

Hyvän mielen
joulusiivous

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Joulusiivous kannattaa aloittaa ajoissa, jotta puhtaasta tuvasta saa nauttia mahdollisimman pitkään.
Vinkit saunan pesemiseen

Saunominen ja puhtaat löylyt ovat yksi joulun kohokohdista. Tässäpä vinkit saunan pesemiseen:

  • Siirrä irtokalusteet pois ja imuroi huolellisesti kuiva lattia.
  • Puhdista saunan (ja kylpyhuoneen) lattiakaivo.
  • Kastele puiset seinät ja lauteet joka puolelta lämpimällä vedellä, jotta puun huokoset aukenevat. Saunan saa pestä runsaalla vedellä joko suihkun tai ämpärin avulla.
  • Saunan voi pestä saunanpesu- tai yleispuhdistusaineella. Käytä lauteiden ja seinien hankaamiseen laudepesintä. Muista käsitellä myös lauteiden alapuoli.
  • Huuhtele sauna runsaalla vedellä. Pidä kiuasta hetki päällä, jotta sauna kuivuu kunnolla. 
  • Pese samoilla tulilla kylpyhuone ja vessat lattiasta kattoon. Hyödynnä suihkua, jonka avulla huone on helppo pestä. Kuivan vessan puhdistaminen puolestaan onnistuu laittamalla ämpäriin yleispesuainetta ja pyyhkimällä seinät, hyllyt, hanat ja vessanpönttö kostealla liinalla.

Nina Pajarinen ja Pia Pohjolainen kertovat, että siivouspalvelu helpottaa arjen kiireissä.

Ennen suursiivoukseen ryhtymistä kannattaa miettiä, missä huoneissa joulua vietetään ja mikä tuo kotiin joulun tunnelman. Puhtoisessa pirtissä voi keskittyä nauttimaan joulun juhlasta.

– Monet aloittavat kaapeista, mutta sen voi hyvin jättää keväämmälle. Mikäli aikaa on vähän, jouluna kannattaa keskittyä pyyhkimään pölyt tavallista laajemmin, tuulettamaan ja vaihtamaan tekstiilit sekä pesemään sauna ja uuni huolella, neuvoo Mari Kauppinen Pirteä Pina Oy:sta.

Valmis työlista ja tehtävien jakaminen useammalle päivälle sekä muun perheen kesken helpottaa suurempaan siivoukseen ryhtymistä. Siivous kannattaa aloittaa pölyjen pyyhkimisestä ylhäältä alas: ensin katot, seinät ja kirjahyllyn päälliset, minkä jälkeen vasta siirrytään pienempiin yksityiskohtiin.

– Petivaatteet, sohvatyynyt ja matot voi levittää ulos tuulettumaan siivouksen ajaksi. Muutamassa tunnissa ne raikastuvat ja pölypunkit saavat kyytiä, vinkkaa Kauppinen.
Pölyjen pyyhkimisen jälkeen imuroidaan huolellisesti kaikkien helposti siirrettävissä olevien huonekalujen alta. Esimerkiksi sohvaa, pöytää ja tuoleja kannattaa siis huoletta liikutella, jotta niiden taustatkin puhdistuvat.

– Loppuviimeistely tehdään tuulettamalla asunto sekä asettelemalla tuolit, verhot, viltit ja sohvatyynyt paikoilleen. Viimeisen silauksen voi tehdä käyttämällä huonetuoksua tai jouluista tuoksukynttilää. Monille tuoksuva koti on puhdas koti, tiivistää Kauppinen. 

 

Pirteä Pina Oy
Snellmaninkatu 32 A 9, Kuopio
Puh. 050 380 5552, 050 400 3044
www.pinaoy.fi

Pirteä Pina
joulu
siivous
sauna
pesu
pölyjen pyyhintä
petivaatteet
tilavaatteet
imurointi

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva