Hyvä sisustus, hyvä koti

Hyvä sisustus,
hyvä koti

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Cuckooland
Sisustuksen suunnittelu ei ole vain inspiraatiokuvien tuijottelua. Omien tarpeiden listaaminen, suunnittelu ja toteuttaminen vaatii tarkkaa silmää ja luovuutta. Kokosimme listan hyvän sisustuksen lähtökohdista.

1 Kun koti alkaa kaivata päivitystä, ensimmäiseksi on hyvä kartoittaa muutostoiveet selkeäksi listaksi. Listaa ainakin se, mikä tila on kyseessä, tilan mitat ja käyttötarkoitus ja mitkä ovat tyylisi ja toiveesi sen suhteen. 

2 Kartoita sisustukseen käytettävä budjetti ja se, miten paljon muutoksia tulee. Vaativatko esimerkiksi lattiat uutta pintaa tai seinät tapetointia, vai pärjätäänkö pelkästään huonekalujen vaihdolla. Selkeät raamit auttavat sisustuksen toteuttajaa rakentamaan tilan juuri sellaiseksi kuin on haluttu.

3 Mikäli ajatuksissa on turvautua ammattilaisen käsiin, kannattaa sopivan sisustussuunnittelijan löytämiseksi kysellä suosituksia esimerkiksi ystäviltä ja tutuilta. Tutkiskele lisäksi netistä eri suunnittelijoiden työnäytteitä ja ota rohkeasti yhteyttä.

4 Hyvä sisustaja luo tiloja, jotka toimivat käytännössä ja toteuttavat vaadittavat tarpeet. Suunnittelija osaa toteuttaa tarpeet, arvioida työhön kuluvan ajan ja kustannukset sekä perustella näkemyksensä. Uskalla sanoa rohkeasti, jos suunnitelmissa on jotain, mikä ei miellytä.

5 Ammattilainen voi myös auttaa pienemmissäkin pulmissa, esimerkiksi silloin kun ajatus takkuuntuu värimaailman suunnittelussa tai uusia ajatuksia huonekalun sijoittelusta ei vaan synny. Tuorein silmin tilannetta katsova ammattilainen osaa tuoda uusia ideoita.

6 Pysy budjetissa, mutta älä tinkaa laadusta. Mikäli budjetin rajat alkavat paukkua designsohvan hinnasta tai sisustusesineiden yllättävästä määrästä, kannattaa miettiä mitkä ovat sellaisia asioita, joiden ei tarvitse olla priimaa. Voiko haluttuja esineitä ja tavaroita saada käytettyinä, pitäisikö tinkiä laadusta, vai kenties jättää tuote myöhemmin ostettavaksi. 

7 Suunnittele sisustus pitkällä tähtäyksellä. Vältä hutiostokset hankkimalla huonekaluja ja esineitä, jotka luovat tunteita ja ajatuksia. Kiinnitä huomiota tunteeseen: millaisessa tuolissa tykkäät istua ja millaiset muodot sekä materiaalit hivelevät silmääsi? Älä sorru väliaikaisratkaisuihin, vaan hanki vähän ja laatua kerrallaan. Ajan myötä saat kodin, jossa on esineitä, joista aidosti pidät.

sisustus
suunnittelu
budjetti

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva