Fengshuilla balanssia kotiin

Fengshuilla

balanssia kotiin

TEKSTI nmt media KUVAt pixabay
Viime vuosikymmenten aikana useat henkiseen hyvinvointiin ja tasapainoon painottuvat filosofiat ovat rantautuneet Suomeen. Hyvinvoinnin kaipuu näkyy tänä päivänä myös ihmisten sisustustottumuksissa.
Sinkkuvinkki!

Jos kaipaat elämäsi ihmistä, järjestele eteisesi. Täynnä kenkiä tai takkeja oleva eteinen kertoo, ettei asukkaan elämään mahdu tällä hetkellä muita.

Monet pyrkivät tekemään kodistaan viihtyisän ja stressittömän ympäristön, joka tarjoaa vastapainoa arjen hektisyydelle. Ideoita kodin harmonisoimiseen voi etsiä myös kiinalaiseen ympäristöoppiin perustuvan feng-
shuin avulla. 
Fengshui on kokonaisvaltainen rakentamista ja sisustamista käsittelevä oppi, jonka avulla pyritään muodostamaan jokaiselle yksilölle mahdollisimman suotuisa ympäristö. Ihmisen hyvinvointi on fengshuin päämäärä, jolloin asukkaiden henkilökohtainen energia otetaan huomioon etsittäessä sopivia sisustusratkaisuja. Fengshuissa tavoitellaan jin- ja jang-energian tasapainoa. 

KODIN TASAPAINON löytäminen voi joskus olla omin avuin haastavaa, milloin on mahdollista kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Ammattilaiseen otetaan yhteyttä, kun jokin tila ei tunnu oikealta, vaikka puitteet ovat kunnossa. Uuteen tilaan tultaessa jokainen voi aistia, mikäli tila yksinkertaisesti vain tuntuu oikealta.

AMMATTILAISEN fengshui-konsultaatio on sisustussuunnittelua, jossa kiinnitetään huomiota asukkaiden ja heidän kotinsa väliseen tasapainoon. Tämä näkyy materiaalivalinnoissa sekä esineiden ja huonekalujen sijoittelussa. Fengshui-konsultti käyttää työssään sekä intuitiotaan että klassisia oppeja, jotka perustuvat pitkälti matemaattiseen laskentaan. Fengshuin oppien mukaan tila on itsessään neutraali ja läsnäolijat tuovat siihen tietyn energian.

Sopiva fengshui on yksilöllinen, joten mikään tila ei ole yksiselitteisesti asukkaille huono. Jos tilojen kanssa ilmenee ongelmia, kannattaa tutkia mistä ne johtuvat. Joskus pelkkä tilojen uudelleen järjestely voi riittää. Välillä taas tarvitaan energiapuhdistusta, jonka avulla tila vapautetaan energeettisestä stressistä. 
Esimerkiksi valkoinen koti voi olla tasapainoiselle fengshuille haastava, sillä se edustaa vahvasti maskuliinista jang-energiaa. Tällainen asunto voi aiheuttaa väsymystä, huonovointisuutta, saamattomuutta, pääkipua ja riitaisuutta. Valkoisuutta voidaan pehmentää tuomalla asuntoon lisää värejä ja pehmeitä materiaaleja eli äidillistä jin-energiaa.

FENGSHUI ON loppujen lopuksi hyvin käytännönläheistä, joten jokainen voi lisätä kotiinsa hyvää fengshuita yksinkertaisilla asioilla. Siivoaminen on parasta mahdollista feng-
shuita. Esimerkiksi riidan jälkeen asunnon siivoaminen ja tuulettaminen kannattaa, sillä Kiinassa on tutkittu, että ihmiset jättävät 12 tunniksi energeettisen jäljen tilaan. Siivoamisen lisäksi kannattaa hankkiutua eroon kotona olevista esineistä tai asioista, jotka ahdistavat tai muistuttavat menneistä.  

 

fengshui
koti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva