Ylös, ulos ja piknikille

Ylös, ulos ja piknikille

TEKSTI digimag KUVA shutterstock
Kuopion kaupunkialueelta löytyy harvinaisen paljon puistoja ja rantaviivaa, joille pysähtyä eväsretkelle ja nauttimaan kesästä. Listasimme muutamia vinkkejä ja suosituimpia piknikpaikkoja.

Usein näppärimmät piknik- eväät ovat sormiruokaa, joka on helppo popsia sellaisenaan. Ruokailua varten kannattaa pakata mukaan ainakin serviettejä, lautasia ja juomamukeja. Kosteuspyyhkeillä saa helposti puhdistettua sormet ennen ja jälkeen ruokailun. Aterimien ja muiden ruokailuvälineet on hyvä olla muovia tai muuta kevyttä materiaalia. Muista myös pullonavaaja, ettei retki pääty kuivin suin. Tällöin kuitenkin tuulisempi paikka voi osoittautua haastavaksi, joten tarkkuutta paikanvalintaan, etteivät juomat ole rinnuksilla. 

Alusta kannattaa olla tarpeeksi iso, jotta jokaiselle osallistujalle varmasti riittää kuiva istumapaikka. Vaikka aurinko paistaisi, voi maa olla vielä kostea. Ota siis mukaan kunnon piknik-huopa, joka ei päästä kosteutta läpi. Kannettavat ja keveät tuolit ovat myös hyvä vaihtoehto, varsinkin, jos mukana on huonompijalkaista väkeä. 

HUOMIOI MYÖS retkestä aiheutuvat roskat ja ota roskapussi siis valmiiksi mukaan. Kylmä- ja kuumakallet sekä termarit on syytä pitää mukana varmistamassa eväiden säilyminen. Helppoa naposteltavaa voi napata mukaan ruokakaupoista.

 

K-Citymarket Päiväranta
Päivärannantie 18, KUOPIO 
Puh. 010 537 9600
ma–la 8–21, su 10–21
www.k-citymarket.fi

 

 

Piknik
ulos
puisto
Kesä
retki

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva