Vonkaleiden perässä

Oppaan kanssa
vonkaleiden perässä

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Teemu Hiltunen
Kokenut kalamies haistaa parhaat kala-apajat jo kaukaa ja opastaa aloittelijatkin lajin salojen pariin.

Kokeneen kalastusoppaan matkassa jokainen saa kaiken irti kalareissusta. Vesillä viihdytään, nautitaan hienoista maisemista sekä saadaan parhaat opit lajin konkarilta. Pohjois-Savon alueella kalastusoppaana toimii Teemu Hiltunen, jolla on yli 25 vuoden kokemus heittokalastuksesta. Hiltusen intohimo kalastukseen syntyi ukin kautta jo pikkupoikana. Hän on myös opiskellut alalle ja erikoistunut varsinkin jigikalastukseen.

– Tuon veneen ja varusteet vaikkapa mökkirantaan, josta voimme lähteä päiväksi kalaan. Tunnen alueen järvet hyvin, joten löydämme varmasti kalaisat paikat. Apuna ovat myös kaikuluotaimet, Hiltunen hymyilee.

Vesillä liikutaan turvallisesti viimeisen päälle varustellulla veneellä. Veneeseen mahtuu viisi henkeä, minkä lisäksi suuremmat ryhmät hoituvat apuoppaiden avulla. Isompien ryhmien opastukset kannattaa varata ajoissa, mutta pienemmät reissut onnistuvat parhaimmillaan jopa samana iltana. 

– Maissa käydään aina tarpeen mukaan. Kalastus vie usein mennessään ja eväätkin meinaavat jäädä syömättä, kertoo Hiltunen. Reissun jälkeen oman saaliin saa fileroituna mukaansa. Kohdelajeja ovat ahven, hauki ja kuha.

Mukaan tarvitaan vain hyvää mieltä, säänmukainen vaatetus sekä voimassa olevan kalastuslupa. Pääsääntöisesti vesilläoloon kannattaa varata vähintään neljä tuntia. Monet innostuvat harrastuksesta täysin, ja oppaan tiedot ovat heidän käytössään myös reissun jälkeen.

– Monesti seuraavana päivänä soi puhelin kalastusvälineliikkeestä, ja asiakas kysyy: mitä minun pitikään hankkia, nauraa Hiltunen.

Lohimaa Fishing Services
Puh. 040 774 6308
teemu.hiltunen@lohimaa.fi
www.lohimaafishing.com

Lue myös: Luvan kanssa kalaan >
Lue myös: Nauti järviluonnosta > 

kalastus
kalastusreissu
kalastusopas
kuopio
pohjois-savo
Lohimaa Fishing Services

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva