Vihille omin jaloin

Vihille

omin jaloin

Teksti Elämäsi Liitto ry/Virpi Ukkonen Kuvat Pixabay, Elämäsi Liitto ry/Virpi Ukkonen
Nivelrikkoa sairastava Virpi Ukkonen päätti astella vihille ilman kyynärkeppejä. Määrätietoisella kuntoutuksella hän pääsi eroon vuosia kestäneestä kipu- ja leikkauskierteestä.

Virpi Ukkonen on kärsinyt selkävaivoista ja nivelkivuista jo teini-ikäisestä lähtien. 26-vuotiaana tilanne paheni, ja Ukkosen elämä on sen jälkeen ollut yhtä taistelua selkä- ja nivelkipuja vastaan. Virpin selässä on nivelrikosta johtuva selkäydinkanavan ahtauma ja nikamansiirtymä. Nivelrikkoa on lähes kaikissa nivelissä, kuten jalkaterissä, polvissa, ranteissa ja sormissa. Virpille on tehty neljätoista niveliin ja selkään kohdistunutta leikkausta, muun muassa kolme selän luudutusleikkausta ja polven tekonivelleikkaus.

– Elin vuosia elämääni joko leikkauksesta toipuen tai leikkaukseen valmistautuen. Väliajat turrutin itseni vahvoilla särkylääkkeillä. 49-vuotiaana minut laitettiin työkyvyttömyys-
eläkkeelle, toteaa Virpi.

Kun Virpi vuonna 2010 jäi eläkkeelle, hän tapasi nykyisen miehensä. Kun mies kosi Virpiä, he alkoivat suunnitella häitään vuodelle 2013.

– Päätin, että keppien kanssa en vihille mene, Virpi muistelee. Hän hakeutui hoitoon Medilife-klinikalle, mistä alkoi määrätietoinen kuntoutusprosessi

FYSIOTERAPIAN JA liikunnan lisäksi klinikalla Virpin ruokavalio muutettiin ja hän otti käyttöön QMedin ravintotehosteet, ArthroQ:n, Seralginin ja ProQD:n. Virpin mukaan nämä ravintotehosteet ovat yhdistelmävalmisteita, joiden perusteltiin edistävän rustokudoksen muodostumista ja poistavan tulehdusta. Pikkuhiljaa hän huomasi kipujensa helpottavan ja selän liikkuvuuden lisääntyneen.

– Puolen vuoden päästä astelin vihille mieheni rinnalla onnellisena ilman kyynärkeppejä. Tanssin häävalssin, humpan ja jopa twistasin. Siinä oli monella minun sairaushistoriani tuntevalla ihmettelemistä, kertoo Virpi.

Virpi kertoo kuntoutuksen olleen hänen elämänsä paras valinta. Lääkärien ennusteista huolimatta selkäleikkauksia ja toisen polven tekonivelleikkausta ei ole tehty. Hän kertoo polven liikkuvan ilman rahinaa ja pärjäävänsä selänkin kanssa hyvin.

– Elämänlaatuni on parantunut valtavasti ja hoidan itseäni ilman kemiallisia lääkkeitä. Olen saanut elämääni uuden mahdollisuuden. En elä elämääni kivun vankina, odottaen vain seuraavaa leikkausta, vaan katson toiveikkaana tulevaisuuteen, summaa Virpi. 

 

Elämäsi Liitto ry
www.elamasiliitto.fi

Elämäsi Liitto
nivelrikko
kuntoutus
fysioterapia
nivel
selkä
luut

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva