Vedestä voimaa kuntoiluun

Vedestä voimaa
kuntoiluun

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Vesi on puhdistava ja virkistävä elementti, jota voi hyödyntää monipuolisesti kaikenlaisessa liikunnassa.

Vesiliikunta tarjoaa lisää mahdollisuuksia sekä treenaamiseen että kuntoutukseen, sillä veden avulla liikuntaharjoitteisiin saa sekä vastusta että kevennystä tarpeen mukaan.

Kylpylähotelli Kunnonpaikan allasosastolle valmistuneessa upouudessa liikuntapaikassa vesiliikunnan tarjoamat mahdollisuudet on jalostettu uudeksi AQUA SPORT -konseptiksi, jossa vesielementtiin on yli 100 tuliterän laitteen voimalla yhdistetty kuntosaliharjoittelu ja ryhmäliikunta Suomessa ainutlaatuiseksi ja kansainvälisestikin vertaansa vailla olevaksi kokonaisuudeksi.

– Olemme italialaisten kumppaneidemme kanssa yhdistäneet heidän tuotevalikoimastaan vesiliikunnassa ja kuntoutuksessa käytettävien laitteiden kokonaisuuden ja luoneet kuntosalimaailman veteen. Innostuin tuotevalikoimasta nähdessäni siitä videon ja aloin miettiä, miten voisimme rakentaa innovatiivisen, osaamiseemme sopivan konseptin, taustoittaa Kunnonpaikan palvelujohtaja Heli Vehkala.

Konsepti edellyttää tuntien ohjaajilta lisensioidun koulutuksen käymistä. Välineistöön kuuluu Acquapole-tankoja, joihin yhdistettävät lisäosat, kuten poikittaisputket, vastusnauhat ja Boxing Bag -nyrkkeilysäkit, innostavat kovaankin harjoitteluun. Reax Raft -lautojen avulla puolestaan voi treenata vedessä voima- ja kestävyysharjoittelua, joogaa tai pilatesta. Kuntoilla voi myös altaaseen sijoitetuilla vesikuntopyörillä, juoksumatoilla ja vesitrampoliineilla.

MONET VÄLINEISTÄ sopivat myös kuntoutustoimintaan. AQUA REHA -konsepti täydentää perinteistä allasterapiaa välineillä, joilla voi tehdä esimerkiksi lihaskunto- ja liikeharjoitteita ja painokevennettyä kävelykuntoutusta oman toimintakyvyn mukaisesti. Konsepti soveltuu muun muassa Parkinsonin tautia, MS-tautia ja reumaa sairastaville sekä aivo- ja urheiluvammoista kuntoutuville.

– Uusi välineistömme tuo treenaamiseen uuden vivahteen ja motivoi – tehotreeniä kaipaava saa vedestä lisää vastusta, mutta veden avulla myös voidaan tuottaa vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja helpottaa esimerkiksi nivelvaivaivoista kärsivien tai ylipainoisten harjoittelua. Kuntoutuspuolen harjoittelu tapahtuu aina fysioterapeutin johdolla yksilö- tai pienryhmävalmennuksena. Meille voi tulla joko itse maksaen tai Kelan, kunnan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella, Vehkala kuvailee.

Treenaamisesta innostuville on tarjolla jäsenyyksiä, jotka kattavat Kunnonpaikan kaikki ryhmäliikunta-, kuntosali- ja kylpyläpalvelut tai pelkästään AQUA SPORT -vesiliikuntaryhmät sekä kylpyläpalvelut. AQUA SPORT -tuntia voi kuka tahansa tulla kokeilemaan puoleen kertamaksuhintaan ja nykyiset jäsenet maksuttomasti 16.12.2019–3.1.2020. Tunneista saa räätälöidyksi myös oivan TYHY-paketin yrityksille. 

– AQUA SPORT -tunneille tarvitaan vain avoin mieli ja uimapuku. Veden keventävän ominaisuuden ansiosta tunteja voi kokeilla iästä ja kunnosta riippumatta. Vesiharjoittelu antaa elämyksiä sekä mielelle että keholle ja kasvattaa kuntoa tehokkaasti niin, että vesipisaroiden lisäksi lentävät myös hikipisarat. Uusi elementti tuo varmasti lisää inspiraatiota liikkumiseen, Vehkala lupaa.

 

Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Jokiharjuntie 3, Vuorela (Siilinjärvi)
Kylpylän vastaanotto, AQUA SPORT -palvelut: 
puh. 044 7476 520 
Allasterapiavaraukset, AQUA REHA -palvelut: 
puh. 044 7889 488 
Myyntipalvelut, TYHY-paketit: puh. 044 7476 560
www.kunnonpaikka.com

kunnonpaikka
siilinjärvi
vesiliikunta
Aqua sport
Aqua Reha
liikunta
ryhmäliikunta
kylpylä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva